Posta Romana

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.55

nivel: Facultate

Din 1 mai 1874, intra in vigoare "Legea pentru serviciul de posta rurala", care a avut ca efect imediat infiintarea unui numar de 115 birouri postale rurale.Dupa anul 1883, se introduc primele planuri de indrumare pe linie de cartare, timbrele porto si serviciul de incasari si mandatul telegrafic.In anul 1998, Guvernul Romaniei a dispus transformarea R.A. Posta Romana in societate comerciala, cu [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Posta Romana

Din 1 mai 1874, intra in vigoare "Legea pentru serviciul de posta rurala", care a avut ca efect imediat infiintarea unui numar de 115 birouri postale rurale.Dupa anul 1883, se introduc primele planuri de indrumare pe linie de cartare, timbrele porto si serviciul de incasari si mandatul telegrafic.In anul 1998, Guvernul Romaniei a dispus transformarea R.A. Posta Romana in societate comerciala, cu denumirea Compania Nationala "Posta Romana" S.A.

Scopul companiei este acela de a oferi servicii performante in orice moment.Misiunea companiei este de a fi alaturi de oameni de peste 150 de ani si de a construi legaturi intre ei, indiferent de locul in care acestia traiesc.

Posta Romana isi desfasoara activitatea in domeniul comunicatiilor postale, obiectul principal de activitate fiind administrarea, dezvoltarea, exploatarea serviciilor de posta si colaborarea cu organizatii similare straine.

Compania Nationala Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale, furnizor unic de serviciu universal in orice punct de pe teritoriul Romaniei, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor si la standarde ridicate de calitate.

A. Servicii postale
servicii postale de baza
Alte servicii decat cele de baza
B. Editarea, tiparirea, comercializarea si pastrarea timbrelor si
efectelor postale in conservatorul de timbre.Alte prestari de servicii conexe celor mentionate mai sus si orice alte activitati conform legislatiei in vigoare.

S.C. Posta Romana S.A. functioneaza in sistem de Regie Autonoma adica este genul de intreprindere care functioneaza si se organizeaza in ramurile strategice ale economiei nationale (energetica, telecomunicatii, industria de armament; este persoana juridica si fuctioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara.

Romania este membra a Uniunii Postale Universale inca de la infiintarea acestui for, in 1874. A preluat, pentru perioada 2004 - 2008, functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Uniunii Postale Universale. In acest fel, compania a luat parte la luarea celor mai importante decizii referitoare la viitorul serviciilor postale.

Posta Romana este si membra fondatoare a asociatiei europene a operatorilor postali publici inca din anul 1993 si s-a implicat activ in activitatea acesteia prin participarea la o serie de proiecte europene.

In bilantul anterior putem observa faptul ca firma a realizat o crestere continua a cifrei de afaceri, ajungand de la -42,56 EUR pana la o cifra de afaceri in valoare de 33.442,98 EUR . Consider ca firma a reusit sa puna pe picioare o cifra de afaceri stralucita tinand cont de faptul ca la inceputul activitatii a inregistrat sume negative in cont.

In diagrama precedenta putem observa faptul ca firma a avut un personal destul de numeros, mai precis 43299 de angajati care isi desfasurau activitatea in incinta Companiei Nationale Posta Romana. Pe parcursul anilor, numarul lor a inceput sa scada, ajungand pana la 36000 de angajati, totusi un rezultat destul de bun , in comparatie cu alte societati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.