Posibile explicatii pentru calatoriile in timp

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Dintr-un anumit punct de vedere, noi toti calatorim in timp. Chiar in momentul in care stati si cititi revista sau minuiti mouse-ul, timpul se deplaseaza in jurul dumneavoastra. Viitorul se afla intr-o continua transformare in trecut, iar prezentul nu dureaza decit o secunda. Tot ceea ce faceti exact in acest moment se transforma usor in trecut, ceea ce inseamna ca va deplasati in mod constant in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Posibile explicatii pentru calatoriile in timp

Dintr-un anumit punct de vedere, noi toti calatorim in timp. Chiar in momentul in care stati si cititi revista sau minuiti mouse-ul, timpul se deplaseaza in jurul dumneavoastra. Viitorul se afla intr-o continua transformare in trecut, iar prezentul nu dureaza decit o secunda. Tot ceea ce faceti exact in acest moment se transforma usor in trecut, ceea ce inseamna ca va deplasati in mod constant in timp.

Ideea calatoriei in timp exista de secole, dar cind Albert Einstein a lansat teoria relativitatii, el a pus bazele teoretice ale posibilitatii ca in viitor sa putem calatori in timp. Pina in prezent, nimeni nu a reusit sa demonstreze cu succes posibilitatea de a calatori in timp, dar nici contrariul.Cum trebuie inteles timpul Astronomul Carl Sagan a avut dreptate cind a spus ca timpul nu poate fi definit intr-un singur mod. Multi dintre noi cred ca stiu ce e timpul, dar luati la intrebari nu vor putea vorbi decit despre efectele lui vizibile. Dovada ca ne deplasam in timp este faptul ca imbatrinim, cladirile se deterioreaza si se darima, copacii cresc.

Timpul este definit ca fiind a patra dimensiune a Universului, celelalte trei fiind spatiale. Timpul nu poate exista fara spatiu si nici spatiul fara timp, ceea ce creeaza un continuum spatio-temporal: nimic nu poate exista in Univers in afara acestor doua coordonate.
Potrivit teoriei relativitatii a lui Einstein, timpul se misca din ce in ce mai incet pe masura ce un obiect se apropie de viteza luminii.

Aceasta i-a condus pe multi cercetatori sa creada ca depasirea vitezei luminii ar deschide posibilitatea de a calatori in trecut si in viitor. In prezent, se crede ca viteza luminii nu poate fi depasita, ceea ce face ca intoarcerea in trecut sa fie improbabila. Pe masura ce un obiect se apropie de viteza luminii, masa sa relativa creste pina cind, la atingerea pragului, devine infinita. Acceleratia unei mase infinite nu poate creste mai mult, cel putin asa se crede acum.
Calatoria in timp in directia cealalta, in viitor, pare insa a fi mult mai simpla.

Fenomene spatiale care pot transporta in timp Desi scriitorii au avut niste idei geniale de-a lungul anilor despre cum trebuie construita o masina a timpului, un asemenea aparat nu a fost niciodata construit in viata de toate zilele. De fapt, cele mai multe teorii privind calatoria in timp nici nu se bazeaza pe vreun fel de aparat. In loc de asta, este posibil ca intr-o buna zi sa calatorim in timp prin intermediul unor fenomene naturale care ar putea sa ne transporte instantaneu dintr-un moment in altul. Printre aceste fenomene spatiale, a caror existenta nu a fost insa demonstrata cu certitudine, se afla gaurile negre, gaurile de vierme si corzile cosmice.

Ce sint gaurile negre Cind stele de patru ori mai mari decit Soarele nostru ajung la capatul existentei lor si si-au ars tot combustibilul, ele fac implozie sub presiunea propriei greutati. Acest fenomen creeaza gaurile negre, care au cimpuri gravitationale atit de puternice incit nici macar lumina nu le poate scapa. Tot ceea ce intra in contact cu o gaura neagra va fi absorbit de aceasta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.