Portretul lui Dorian Grey - cartea

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.99

nivel: Liceu

Prea mult din tine! Pe cuvintul meu, Basil, nu stiam ca esti atit de increzut; chiar nu vad nici o asemanare intre tine, cu fata asta colturoasa, tra-saturile marcate si parul negru ca pana corbului, si acest tinar Adonis, care pare a fi facut din fildes si petale de roze. Draga Basil, nu vezi, el este un Narcis iar tu - desigur, ai o expresivitate intelectuala, cu tot ce presupune aceasta. Dar fr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Portretul lui Dorian Grey - cartea

Prea mult din tine! Pe cuvintul meu, Basil, nu stiam ca esti atit de increzut; chiar nu vad nici o asemanare intre tine, cu fata asta colturoasa, tra-saturile marcate si parul negru ca pana corbului, si acest tinar Adonis, care pare a fi facut din fildes si petale de roze. Draga Basil, nu vezi, el este un Narcis iar tu - desigur, ai o expresivitate intelectuala, cu tot ce presupune aceasta. Dar frumusetea, adevarata frumusete, sfirseste acolo unde apare expresivitatea intelectuala.

in sine, intelectul este o maniera de exagerare si distruge armonia oricarui chip, In mo-mentul in care te asezi sa gindesti, devii doar nas sau frunte sau ceva respingator. Uita-te la oamenii de succes din oricare dintre profesiunile intelectuale. Sunt perfect hidosi! Cu exceptia oamenilor Bisericii. Dar aceia nu gindesc. Episcopul spune la optzeci de ani ce i s-a spus sa spuna pe cind era flacau de optsprezece ani, ai, drept consecinta fireasca, arata intotdeauna absolut incintitor. Misteriosul tau prie-ten, al carui nume nu mi l-ai spus, dar al carui tablou ma fascineaza cu adevarat, nu gindeste. Sunt sigur de asta.

E o creatura frumoasa si acerebrala pe care ar ferebui s-o avem mereu aici iarna, cind nu avem flori la care sa ne uitam, si vara, cind avem nevoie de ceva rece pentru a ne racori inteligenta. Nu te autoflata, Basil, draga: nu-i semeni absolut deloc.Harry, nu ma intelegi, raspunse artistul. Sigur ca nu seman cu el. Stiu asta prea bine. As regreta sa arat ca el. Dai din umeri? Nu te mint. Exista o fatalitate legata de distinetia dintre aspectul fizic si intelect, acel gen de fatalitate care pare sa strabata istoria, tinind de mersul impiedicat al regilor. E mai bine sa nu te deosebesti de semeni.

Prostii si uritii se bucura de toate pe lumea asta. Stau relaxati si casca gura la spectacol. Daca nu cunosc sensul victoriei, sunt scutiti cel putin de cunoasterea infringerii. Tra-iesc asa cum ar trebui cu totii sa traim - neperturbati, indiferenti si fara nelinisti. Nu-i ruineaza pe altii, dar nici nu sunt ruinati de altii. Rangul si bogatia ta, Harry, inteligenta mea, atit cit este ea, arta mea - cit valoreaza ea, frumusetea lui Dorian Gray -cu totii vom suferi de pe urma celor daruite de zei, vom suferi cumplit.Dorian Gray? Asa il cheama? intreba lordul Henry indreptindu-se spre Basil Hallward.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.