Populatiile limfocitare

5x puncte

categorie: Matematica

nota: 9.97

nivel: Facultate

Limfocitele T reprezinta populatia limfocitara majoritara, 60-80% din limfocitele aflate in sangele periferic, au durata de viata lunga sau foarte lunga, de randul anilor sau zecilor de ani. Sunt celule intens recirculante, parcurg anumite circuite in cautarea antigenelor pentru care sunt genetic construite. Testul rozetarii permite identificarea Ly T, numaratoarea globala a Ly T, separarea de alt[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Populatiile limfocitare

Limfocitele T reprezinta populatia limfocitara majoritara, 60-80% din limfocitele aflate in sangele periferic, au durata de viata lunga sau foarte lunga, de randul anilor sau zecilor de ani. Sunt celule intens recirculante, parcurg anumite circuite in cautarea antigenelor pentru care sunt genetic construite. Testul rozetarii permite identificarea Ly T, numaratoarea globala a Ly T, separarea de alte Ly prin centrifugare.

Este un heterodimer, are doua lanturi diferite ce se asociaza intre ele: un lant cu greutatea de 45 kd, genele ce codifica acest lant se afla pe cromozomul 7 si un lant , cu greutatea de 40 kd, genele ce codifica acest lant se afla pe cromozomul 14.
Lanturile si sunt transmembranare, capetele C (carboxi-terminale) se afla in interiorul celulei, astfele se separa 3 segmente cu functii distincte: extracelular, transmembranar, intracitoplasmatic.

Segmentul extracelular: are dispozitie Ig-like, cu doua bulcle si doua domenii, cu aproximativ 110 aminoacizi. Cele doua bulcle sunt constituite din secvente aminoacidice hipervariabile si se numesc V(variabil ) si respectiv V, iar celelalte doua bucle (situate spre membrana) au secvente constante, numindu-se C si C. V si V sunt alcatuite dintr-o cavitate ce se mai numeste si situsul combinativ pentru Ag.

Domeniile V, V nu angajeaza legaturi prin intreaga lor secventa, ci doar prin mici segmente de 8-15 aminoacizi ce provin in urma plicaturarii V, V si protruzionand catre interiorul cavitatii, aceasta secventa se combina cu Ag prin potrivire: regiuni determinante ale complementaritatii = CDR. Cele 6 CDR angajeaza legaturi diferentiate cu moleculele de antigen, coopereaza cu APC ce prezinta un epitop pe moleculele MHC.

CDR 1 si CDR 2 angajeaza legaturi cu moleculele MHC, recunoscand doar domeniile polimorfe (din MHC 1 domeniile i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Matematica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.