Pompe volumice cu inel de lichid

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Cu alte cuvinte daca pompa vehiculeaza aer sau gaze si daca aspiratia sa este pusa in legatura cu un spatiu inchis, pompa va fi o pompa de producere a vidului, evacuarea gazului facandu-se direct in atmosfera. Daca pompa absoarbe aer din atmosfera, ea va refula acest aer la o presiune superioara presiunii atmosferice si va fi suflanta sau compresor. Daca pompa aspira apa sau alte lichide, ea va fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pompe volumice cu inel de lichid

Cu alte cuvinte daca pompa vehiculeaza aer sau gaze si daca aspiratia sa este pusa in legatura cu un spatiu inchis, pompa va fi o pompa de producere a vidului, evacuarea gazului facandu-se direct in atmosfera. Daca pompa absoarbe aer din atmosfera, ea va refula acest aer la o presiune superioara presiunii atmosferice si va fi suflanta sau compresor. Daca pompa aspira apa sau alte lichide, ea va fi o pompa de apa, dar va functiona cu un randament scazut, deoarece lichidul vehiculat, fiind incompresibil, va deforma inelul de lichid in zona de refulare, marind astfel scurgerile inverse si consumand o energie suplimentara. Din acest motiv, pompele cu inel de lichid se folosesc cu precadere ca pompe pentru vehicularea gazelor.

Atunci cand alcatuiesc constructii comune cu pompele centrifugale, folosite ca dispozitive de amorsare, dupa intrarea in functiune a pompelor centrifuge, ele functioneaza in continuare ca pompe de apa.
In urma procesului de comprimare a aerului sau gazului, inelul de lichid se incalzeste si aceasta conduce la micsorarea depresiunii create de pompa. Pentru a evita acest inconvenient este necesar sa se asigure aducerea la pompa a unei cantitati de lichid suplimentare, care este tocmai lichidul auxiliar si care serveste, pe de o parte, la racirea inelului de lichid iar, pe de alta parte, completeaza cantitatile de lichid evacuate o data cu aerul sau gazul vehiculat.

Ca agent de lucru, pentru inelul de lichid se poate folosi, in afara de apa, orice lichid compatibil cu fluidul vehiculat. Astfel, in industria chimica, acolo unde exista recipiente care contin vapori de apa ce trebuie evacuati, se foloseste ca lichid auxiliar orice baza, acid sau solutii de saruri cu punct de fierbere inalt, obtinandu-se prin aceasta un vid inaintat.Din punct de vedere functional, pompele de vid cu inel de lichid se clasifica in pompe de vid mediu si pompe de vid inaintat.Din punct de vedere constructiv, acestea se clasifica in pompe cu un singur etaj si pompe cu mai multe etaje. Pompele cu mai multe etaje sunt pompe de vid inaintat. De asemenea, pompele cu mai multe etaje se utilizeaza cu rezultate bune drept compresoare, care pot realiza presiuni de pana la 7 bar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.