Pompe centrifuge

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Daca p a este presiunea din rezervorul de aspiratie si admitand ca depresiunea din rotor ar atinge vidul inaltimea teoretica maxima de aspiratie ar fi: avand limita cand p a = 760 mmHg = 9,81ia--10.333N/ ; Hasp = 10,333m.

In figura 2.27 este reprezentat traseul de aspiratie al unei pompe centrifuge ce aspira dintr-un rezervor avand presiunea atmosferica interioara pI ; daca pb este[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pompe centrifuge

Daca p a este presiunea din rezervorul de aspiratie si admitand ca depresiunea din rotor ar atinge vidul inaltimea teoretica maxima de aspiratie ar fi: avand limita cand p a = 760 mmHg = 9,81ia--10.333N/ ; Hasp = 10,333m.

In figura 2.27 este reprezentat traseul de aspiratie al unei pompe centrifuge ce aspira dintr-un rezervor avand presiunea atmosferica interioara pI ; daca pb este presiunea atmosferica, presiunea la nivelul de aspiratie este : pa = pi + pb .

Pe traseul de aspiratie pot fi fixate trei puncte de control si anume:
a)la nivelul de aspiratie
0)la nivelul cel mai ridicat al traseului de aspiratie
1)imediat dupa intrarea lichidului in rotor

S-a apreciat ca va 0 ceea ce de fapt corespunde majoritatii situatiilor practice unde aspiratia se face din rezervoare cu lichidul in repaus; este posibil ca va 0 daca aspiratia se face dintr-un rau sau dintr-un canal cu lichidul in miscare. Valoarea maxima teoretica a acestei inaltimi ar corespunde atingerii depresiunii statice complete in punctul 1, adica p1 = 0. Cum este cunoscut ca limita reala a depresiunii intr-un lichid in miscare este impusa de aparitia fenomenului de cavitatie, rezulta ca inaltimea maxima de aspiratie este definita de conditia p1 = pv (pv este presiunea absoluta de saturatie a lichidului la intrarea in pompa).

2.7.2. Inaltimi de aspiratie:
Relatia de calcul (2.63) conduce la determinarea inaltimii de aspiratie maxime disponibile pentru o pompa Haspmax; totusi nu aceasta este si inaltimea utila de aspiratie, Hasp marime ce este determinata de unele aspecte caracteristice ale procesului efectiv de intrare a lichidului in rotor. Astfel relatia (2.63) este valabila pentru o linie de curent ce patrunde in rotor cu viteza v1;cum ca urmare a distributiei variate a vitezelor pe sectiunea de intrare in canalele rotorului, este posibil sa se ajunga in unele locuri la viteze locale mai mari decat marimea v1 de calcul, aparitia cavitatiei devine posibila si este necesar ca inaltimea efectiva de aspiratie sa se calculeze lasandu-se o rezerva de cavitatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.