Pompa de injectie in linie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.10

nivel: Facultate

Apariția primelor automobile este strâns legată de descoperirea și perfecționarea mașinii cu abur și a motorului cu ardere internă primele automobile au apărut pe la mijlocul secolului trecut și erau echipate cu motor cu abur iar spre sfârșitului secolului, motorul cu abur începe să fie înlocuit cu motorul cu ardere interna. Aceste automobile erau prevăzute cu roți fără pneuri, aveau o transmisie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pompa de injectie in linie

Apariția primelor automobile este strâns legată de descoperirea și perfecționarea mașinii cu abur și a motorului cu ardere internă primele automobile au apărut pe la mijlocul secolului trecut și erau echipate cu motor cu abur iar spre sfârșitului secolului, motorul cu abur începe să fie înlocuit cu motorul cu ardere interna. Aceste automobile erau prevăzute cu roți fără pneuri, aveau o transmisie simplă, masă mare, iar viteza de deplasare era foarte redusă.

Primele automobile au fost utilizate în special pentru transportul persoanelor. În secolul nostru, începe folosirea roților cu pneuri s-au perfecționat motorul cu ardere internă și transmisia, au crescut vitezele de deplasare și s-a diversificat continuu construcția automobilelor. Motorul MAN-D 2156 HMN este un motor cu aprindere prin compresie în patru timpi, cu șase cilindri în linie. Înclinați la 40 grade fată de verticală, cu cameră de ardere în capul pistonului, cu injecție directă.

O variantă a motorului D2156 HMU, care se folosește la echiparea unor autobuze, este motorul D2156 HMU. Acest motor are cilindri tot în linie, dar dispuși orizontal, fapt ce permite montarea acestuia sub podeaua autobuzelor. Din punct de vedere constructiv, cele două motoare sunt identice, deosebindu-se doar prin modul de așezare a elementelor componente.

O altă variantă este și motorul D 2156 MTN 8 turbo care, prin atașarea unei turbine antrenată de gazele de eșapament, introduce aer sub presiune în timpul admisiei, mărind în felul acesta puterea de la 158 KW (215 CP) la 188 KW (256 CP). Acestea au o construcție simplificată incluzând în același corp și alte componente. Cea mai răspândită este pompa V.E. Bosch formată dintr-o pompă de alimentare cu palete, pompa de injecție propriu-zisă cu distribuitor a cărui piston are mișcare combinată (de rotație și axială), regulator de turație hidromecanic sau vacuumatic și electrovalva distribuitorului (care asigură și întreruperea alimentării cu motorină la oprirea motorului).

Conținut propriu zis. Rolul

Funcționarea motorului diesel se bazează pe auto-aprinderea combustibilului injectat și pulverizat în cilindrii motorului în momentul în care aerul respirat anterior atinge, prin comprimarea de către pistonul cilindrului, o temperatura suficienta pentru a se produce auto-aprinderea. Echipamentul de injecție are rolul de a alimenta camera de ardere a motorului cu combustibil, astfel încât arderea să corespundă în orice moment regimului de funcționare al motorului, determinat la rândul său de sarcina exterioară a acestuia.

Pentru ca funcționarea motorului să fie corectă și economică în același timp, echipamentul de injecție trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, dintre care cele mai importante sunt următoarele:

•să ridice presiunea combustibilului la o valoare determinată și să îl pulverizeze în camera de ardere, astfel încât amestecul de aer și combustibil să fie cât mai bun, iar arderea să fie cât mai completă;
•să înceapă injectarea combustibilului la un anumit moment și să o termine într-un timp bine stabilit;
•injectarea combustibilului să fie făcută corespunzător cu procedeul de ardere al motorului în ceea ce privește poziția și forma jetului;
•să injecteze o cantitate de combustibil corespunzătoare în orice moment cu sarcina motorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.