Poluarea oceanelor

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.96

nivel: Facultate

Oceanele devin astfel depozite immense pentru aceste colectii amestecate de fertilizatori si otravuri.
Titeiul si alte substante petrochimice sunt principalii poluanti ai oceanelor, alaturi de care apele uzate, gunoaiele casnice si poluarea aerului se adauga in mod semnificativ. Masele plastice si petrolul spalat de pe tarm sunt o dovada a poluarii marilor si a caracterului nonbiodegradabil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea oceanelor

Oceanele devin astfel depozite immense pentru aceste colectii amestecate de fertilizatori si otravuri.
Titeiul si alte substante petrochimice sunt principalii poluanti ai oceanelor, alaturi de care apele uzate, gunoaiele casnice si poluarea aerului se adauga in mod semnificativ. Masele plastice si petrolul spalat de pe tarm sunt o dovada a poluarii marilor si a caracterului nonbiodegradabil al multor deseuri.
Un studiu efectuat in Marea Norudului a indicat ca aproximativ 65% din poluanti provin din apele raurilor. Din acestea 20% proveneau din raurile britanice.

Alte 25 procente proveneau din poluarea aerului (inclusive 7000 tone de plumb provenite din gazelle de esapament), 7 procente din deversari directe (in majoritate ape uzate) si restul din revarsari sau deversari de pe vapoare.
Zece state americane isi incinereaza deseurile pe mare. In 1980, s-a procedat astfel cu 160.000 de tone de deseuri dar de atunci cifrele au mai scazut. Nu exista nici o dovada ca incinerarea deseurilor pe mare ar provoca poluare.
Incidente si remedii - In incidentele majore de poluare este intotdeauna implicat titeiul.

Practica obisnuita de spalare a tancurilor petroliere reprezinta echivalentul a 8 pina la 20 milioane de barili de petrol pe an care s-ar deversa in oceane in mod deliberat. Aceasta practica, raspandita in lumea intreaga, ramasa adesea neobservata, este astazi detectata prin intermediul satelitilor si cei vinovati pot fi trimisi in judecata. Unul dintre primele incidente majore a fost cel de la Torrey Canyon, care a avut loc pe tarmul regiunii Cornwall, Anglia in 1967. Au fost distruse toate formele de viata de pe tarm si lumea marina, printer care crabi, melci, pesti mici si pasari marine, a suferit pierderi incalculabile.

Lipsa de experienta privind operatiile de curatare au dat nastere la alte catastrofe asupra faunei si florei, prin utilizarea unor detergenti nediluati. Destul de curand s-a produs recolonizarea cu alge marine care a fost imediat urmata de aparitia algelor brune si a molustelor. Restaurarea unei flore si faune stabile si echilibrate a durat insa 6 ani. In 1978 catastrofele ecologice au continuat cu Amoco Cadiz, pe tarmul Breton al Frantei si in 1989 cu Exxon Valdez care a avut loc pe coasta nord-vestica a Americii de Nord, raspandind in jur 26000 de barili de titei, de-a lungul tarmului, pe o distanta de 1600 km. Costurile pt curatire au fost de doua milioane de dolari si au implicat 11.000 de personae care au fost concentrate pe doar 20% din tarm.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.