Poluarea fonica

1x punct

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Principala cauza de poluare fonica sunt autoturismele si autovehiculelele. Femeile insarcinate si copiii, tinerii si cei cu probleme respiratorii sunt supusi celor mai mari riscuri de sanatate.

Expunerea indelungata la acesti factori de stres au ca efect traumatismele auditive. In cadrul traumelor acustice, datorita unei expuneri indelungate la zgomot, structurile cele mai afectate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea fonica

Principala cauza de poluare fonica sunt autoturismele si autovehiculelele. Femeile insarcinate si copiii, tinerii si cei cu probleme respiratorii sunt supusi celor mai mari riscuri de sanatate.

Expunerea indelungata la acesti factori de stres au ca efect traumatismele auditive. In cadrul traumelor acustice, datorita unei expuneri indelungate la zgomot, structurile cele mai afectate sunt celulele ciliate, mai ales cele din grupul extern.Un alt efect nedorit este reprezentat de pierderile temporare sau permanente ale acuitatii auditive, dar nu este exclus nici un anumit efect toxic al acestora asupra organismului.

Zgomotul mai poate provoaca si modificari in echilibrul fiziologic al organismului; simptomul general este o senzatie de oboseala, de slabiciune. Tulburarile pot duce la ameteli, cefalee, migrene permanente, pierderea poftei de mancare, anemie. Zgomotul produce tulburari neurovegetative cum ar fi accelerarea ritmului cardiac, a ritmului respirator, modificari ale presiunii sanguine, slabirea atentiei, leziuni ale timpanului, diminuarea reflexelor.

In Bucuresti, poluarea fonica este promovata chiar de autoritati si ajunge la cote foarte mari chiar si pentru o capitala. Pana si multe dintre autobuzele din parcul auto al RATB ( Regia Autonoma de Transport Bucuresti) ajung sa incalce absolut total prevederile legale in domeniu. Nu numai ca poluarea fonica afecteaza locuitorii, dar chiar personalul RATB De asemenea, Bucurestiul sufera in aceasta perioada si din cauza unor detonari ale unor cladiri in locul carora se doreste a se construi ansambluri rezidentiale de lux. Si in aceste cazuri, poluarea sonora este extrem de violenta, de aceasta data, e adevarat, in doze mai mici ca interval de timp.

Cea mai mica valoare s-a inregistrat in Drumul Taberei, pe strada Pascani, unde valoarea maxima nu depaseste 58 dB.Claxonarea prelungita sau ridicarea vocii ne agaseaza auzul cu 70 dB.Daca intr-o intersectie claxoneaza 3 masini, 2 soferi tipa unul la altul, al 3-lea asculta muzica la maxim,nivelul de decibeli e de 2 ori mai mare decat limita admisa.

Conform reglementarilor UE, Romania e obligata sa monitorizeze nivelul de zgomot din marile centre urbane, dar si pe portiuni cu trafic mare.De asemenea este obligatorie intocmirea de harti fonice-softcomputerizat care arata in timp real nivelul de zgomot din zona monitorizata.Expunerea prelungita la zgomot poate induce oamenilor stari de nervozitate, hipertensiune arteriala, gastrita sau surditate temporara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.