Poluarea apei

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.84

nivel: Liceu

Metale precum cuprul, plumbul, mercurul, seleniul ajung in apa din mai multe surse, inclusiv industria automobilelor, mine si chiar sol. Asemenea pesticidelor metalele devin din ce in ce mai concentrate pe masura ce sunt consumate prin intermediul hranei de catre animale, care la randul lor sunt consumate de catre alte animale, si asa mai departe, pana cand ajung la nivele inalte ale lantului trof[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea apei

Metale precum cuprul, plumbul, mercurul, seleniul ajung in apa din mai multe surse, inclusiv industria automobilelor, mine si chiar sol. Asemenea pesticidelor metalele devin din ce in ce mai concentrate pe masura ce sunt consumate prin intermediul hranei de catre animale, care la randul lor sunt consumate de catre alte animale, si asa mai departe, pana cand ajung la nivele inalte ale lantului trofic devenind extrem de toxice. In cantitati mari sunt otravitoare, si pot da nastere unor boli grave.

Cadmiu, povine din ingrasaminte, recoltele tratate cu astfel de ingrasaminte si consumate in cantitati mari de catre oameni pot produce diaree si in timp pot afecta rinichii si ficatul. Plumbul poate ajunge si el in apa fie prin intermediul unor scurgeri din conducte fie pentru ca intra in componenta unor sisteme de apa mai vechi. La copii, plumbul poate produce boli mentale.
d). Deseurile

Deseurile cele mai periculoase sunt deseurile chimice care pot fi toxice (otravitoare), reactive (capabile sa produca gaze toxice sau explozive) sau infamabile.Daca nu sunt tratate si depozitate cu grija aceste deseuri pot polua sursele de apa cele mai aproape de locul depozitarii. in 1969 raul Cuyahoga din Cleveland, Ohio a fost atat de poluat incat a luat foc si a ars timp de cateva ore. Chimicale folosite in industria echipamentelor electrice, pot ajunge in mediu prin deversari si pot atinge niveluri toxice foarte ridicate prin
intermediul lantului trofic.

e). Cantitatile excesive de materie organica
Ingrasamintele si alti nutrienti folositi pentru cultivarea plantelor in ferme si gradini pot ajunge foarte usor in apa. Odata ajunse in apa, aceste produse incurajeaza cresterea platelor si algelor. Cand aceste plate mor se depun pe fundul apei si microorganismele le descompun. in timpul procesului de descompunere aceste microorganisme consuma o mare parte din oxigenul dizolvat in apa, si astfel nivelul oxigenului din apa scade in asa masura incat vietatile dependente de oxigen din apa, cum ar fi pestii, mor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.