Poluarea apei

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 987.00

nivel: Liceu

Un lucru comun la poluarea apei este efectul cauzat de concentratiile mari de nitrogen si fosfor, care sunt folosite de plante pentru crestere. Raspandirea larga a ingasamintelor si a detergentilor domestici ce contin aceste elemente au adus in apele multi nutrienti pentru plante, prin spalarea lor in timpul ploilor. in cantitati mari, nitrogenul si fosforul cauzeaza cresterea exploziva a algelor.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea apei

Un lucru comun la poluarea apei este efectul cauzat de concentratiile mari de nitrogen si fosfor, care sunt folosite de plante pentru crestere. Raspandirea larga a ingasamintelor si a detergentilor domestici ce contin aceste elemente au adus in apele multi nutrienti pentru plante, prin spalarea lor in timpul ploilor. in cantitati mari, nitrogenul si fosforul cauzeaza cresterea exploziva a algelor. Cand algele mor, este nevoie de oxigen pentru descompunerea lor. Acest fenomen cauzeaza o deficienta de oxigen in apa care poate duce la moartea multor specii de pesti.

Aceste evenimente grabesc procesul de eutroficare pana la secarea lacurilor.Un alt factor al poluarii il consituie fabricile si uzinele construite in mare parte pe malul riurilor, folosind apa acestora pentru spalarea resturilor si substantelor reziduale. Aceste substante deseori contin acizi si detergenti ce duc la formarea in apa a substantelor cancerogene.

De asemeni un risc important il prezinta coplexurile zootehnice care de asemeni sunt construite in preajma apelor si deseori ale riurilor, folosind apa acestora pentru eliminare deseurilor si cmpusilor care se afla in descompunere.A alta sursa de poluare a riurilor este ca daca apele lor nu sunt direct poluate cu pesticidele din cimpurile alaturate, atunci ele sunt aduse in apale riurilor in urma ploilor , care spala solul, sau a ploilor acide.

Mai sus au fost dezvaluiti citiva poluanti ai apelor, si dupa cum s-a observat situatia poluarii apelor este destul de dificila. De aceea aceasta problema trebuie sa devina una din principalele preocupari ale conducerii statelor lumii, care sa interpinda masuri atit de cercetare si informare, cit si de curatire si protejare a apelor. La nivelul statului trebuie luate masuri de interzicere a amncarii rezidurilor in riuri, in deosebi a populatiei de la sate care folosesc riurile ca locurile principale de eliminare deseurilor.

Trebuie interzisa activitatea fabricilor si uzinelor ce nu au propriile instalatii de purificare a apei folosite si de ardere a deseurilor.Trebuie interzise folosire pesticidelor in sectorul agrar in cantitati exagerate si care au un caracter de persistenta la suprafata si nu de actionare rapida.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.