Poluarea aerului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.55

nivel: Gimnaziu

Stratul de ozon din stratosfera ne protejeaza retinand razele ultraviolete ale soarelui. Deoarece in zilele noastre a crescut foarte mult folosirea hidrocarburilor clorinate, fluorinate in flacoanele cu aerosili, frigidere, detergenti si polistrioli, aceste gaze au ajuns in aer in cantitati mai mari decat cele care ar putea fi suportate de atmosfera. Pe masura ce se ridica, se descompun, formandu-[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea aerului

Stratul de ozon din stratosfera ne protejeaza retinand razele ultraviolete ale soarelui. Deoarece in zilele noastre a crescut foarte mult folosirea hidrocarburilor clorinate, fluorinate in flacoanele cu aerosili, frigidere, detergenti si polistrioli, aceste gaze au ajuns in aer in cantitati mai mari decat cele care ar putea fi suportate de atmosfera. Pe masura ce se ridica, se descompun, formandu-se cloridioni, care ataca si distrug stratul de ozon.

Efectul respectiv a fost semnalat pentru prima oara in anul 1985 de catre oamenii de stiinta care lucrau in Antartica, in momentul in care au observat formarea unei gauri in stratul de ozon.Cercetatorii au fost ingrijorati de faptul ca stratul de ozon s-ar putea rarefia si in alte parti ale globului, crescand nivelul radiatiilor nocive. Din nefericire, cu zece ani mai tarziu, in 1995 s-a observat ca si deasupra Arcticii si a Europei de Nord s-au format gauri in stratul de ozon.

In 1995 in Marea Britanie dintre copii sub 18 ani fiecare al saptelea a suferit de astm. Inflamatia alveolelor pulmonare produce dificultati respiratorii si senzatie de sufocare.Inca nu este dovedit ca aceasta afectiune este produsa de poluarea aerului, dar un lucru este sigur: poluarea agraveaza simptomele. Principatii vinovati sunt gazele de esapament si gazele formate sub efectul radiatiilor solare din produsele arderii combustibililor.

Siropurile si inhalatiile curative amelioreaza accesele, medicatia preventive este eficienta, dar cercetarile continua in directia stoparii acestor afectiuni, care a luat proportii ingrijoratoare.In zilele noastre atmosfera este in mare pericol si nu mai putem respira aer curat. Poluarea aerului pune in pericol intregul mediu de viata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.