Poluarea

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Necesitatile mereu crescande de energie au dus la dezvoltarea electro- si termocentralelor ce functioneaza pe baza de carbune, petrol sau gaze naturale prin arderea carora se formeaza mari cantitati de poluanti.
Intrucit combustibil ideal, care sa duca prin ardere doar la CO si apa nu exista, orice combustibil s-ar folosi, arderea lui se insoteste de producerea de poluant[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluarea

Necesitatile mereu crescande de energie au dus la dezvoltarea electro- si termocentralelor ce functioneaza pe baza de carbune, petrol sau gaze naturale prin arderea carora se formeaza mari cantitati de poluanti.
Intrucit combustibil ideal, care sa duca prin ardere doar la CO si apa nu exista, orice combustibil s-ar folosi, arderea lui se insoteste de producerea de poluanti cum sunt: pulberile, cenusa zburatoare in cazul carbunelui - sau gaze ca SO2 si SO3, CO, NO si NO2, aldehide si hidrocarburi diverse.

Cantitatile eliminate sunt enorme, daca tinem seama de cantitatea de combustibil consumat. Prin arderea unei singure tone de carbune cu un continut de 1% sulf se elimina 20 Kg SO2. In SUA, in 1976, emisiile de SO2 a instalatiilor pentru producerea energiei electrice a fost de 13,6 milioane t. si se estima sa creasca la 15,2 in 1985 si 17 milioane t. in anul 2000; tot in 1976 s-a estimat la 11,8 milioane t. cantitatea de NOx emisa de instalatiile stationare care ard combustibili solizi, ceea ce reprezinta 51 % din totalul emisiilor de NOx.

Cantitatea de CO nu poate fi estimata, deoarece el apare numai in cazul arderilor incomplete. De asemenea, in procesul de ardere a combustibilului fosil, prin oxidarea incompleta a hidrocarburilor se formeaza aldehide si acizi organici. Un alt grup de poluanti dependent de conditiile de ardere este reprezentat de hidrocarburi nearse sau de HPA care se produc in procesele de piroliza in insuficienta oxigenului.b) Transporturile - combustiile in instalatii mobile
Poluantii emisi sunt in general cei specifici arderilor: CO, CO2, NOx, pulberi, funingine, hidrocarburi nearse si acizi organici si, specific motoarelor cu benzina, plumbul.
c) Procesele industriale: * Rafinarea petrolului cu emisii de cantitati mari de oxizi ai sulfului, hidrocarburi, pulberi, funingine, CO, aldehide, NH3;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.