Poluantii apei

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.83

nivel: Liceu

Continutul de 10 mg l-1 CaO se noteaza cu D si este denumit in mod conventional grad de duritate.In functie de duritate, apele se clasifica in: ape moi -cu duritatea cuprinsa intre 5 si 10 D; ape cu duritate medie, cu duritatea cuprinsa intre 10 si 20 D, ape dure cu duritatea cuprinsa intre 20 si 30 D si ape foarte dure cu duritatea mai mare de 30 D.Alti componenti ai apelor naturale: Al, Cl-1, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poluantii apei

Continutul de 10 mg l-1 CaO se noteaza cu D si este denumit in mod conventional grad de duritate.In functie de duritate, apele se clasifica in: ape moi -cu duritatea cuprinsa intre 5 si 10 D; ape cu duritate medie, cu duritatea cuprinsa intre 10 si 20 D, ape dure cu duritatea cuprinsa intre 20 si 30 D si ape foarte dure cu duritatea mai mare de 30 D.Alti componenti ai apelor naturale: Al, Cl-1, F-1, Fe, Mg, Mn, Azot:NH4+, NO3-, NO2-, K, P, Si, S, Na.
Substante complexate Cd(CN)+, Cd(CN)2, Cd(CN)3-, P2O74- pirofosfat, agenti de chelare cu formare de structura inel;

10.2.2.2. Metale si compusii lor
Dupa Farbe [] toxicitatea metalelor este atomica adica este imprimata de unii atomi sau ioni. De ex aproape toti compusii anorganici sau organici ai Pb, Hg, As sunt toxici spre deosebire de alti compusi ca pesticide, medicamente care poseda o toxicitate moleculara deci de ansamblu al organizarii atomilor; nu simpla prezenta a atomilor de carbon. Unele metale sunt foarte importante in metabolism: Na, K, Ca, Mg, Fe. In anumite organe in timp se acumuleaza si cantitati de metale cu actiune toxica din alimente iar de la o anumita concentratie a acestora incepe sa se manifeste actiunea toxica.

a) Mercurul si compusii sai sunt utilizati in industriile: clorosodice, acetaldehida, aparatura electronica, fungicide (acetat de fenil mercur, metoxietil mercur), ingrasaminte, in cantitatea vehiculata in industrie numai 20% se recircula restul este trimis in mediul inconjurator. Astfel transferul de Hg de pe continent in ocean este estimat la 3500t/an sub forma de metil mercur solubil, acest compus este inglobat in ciclul trofic prin patrunderea lui fitoplencton, apoi in pesti, si ajunge la om. Dupa moartea fitoplanctonului, metil mercurul ramane in sedimente si ciclul reincepe.

Metil mercurul este greu biodegradabil acumulandu-se in ton, crustacee, fructe de mare in care concentratia de Hg a fost de pana la 850.000 ori mai mare decit in apa de mare -Accidentul de la din golful Minamata boala Minamata care a provocat 1200 de victime, in special anomalii congenitale datorita actiunii mutagene a metil mercurului. Alte accidente Suedia, Canada, Franta, Germania la minerii din minele de aur ( extrageau aurul prin amalgamare), fier. Toti compusii ionizabili, anorganici sau organici ai Hg sunt toxici deoarece mercurul ionic are afinitate mare pentru gruparile SH- din proteine si astfel se acumuleaza in organism provocind boala hidrargirism care se manifesta printr-o dereglare totala a functiilor celulare, precipitarea proteinelor, uremie, caderea parului, a dintilor si moartea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.