Politologie

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Obiectul de studiu al politologiei il reprezinta tot ceea ce tine de viata politica adica asa numitul politicul care desemneaza organizarea unei comunitati sau societati.
In timp opiniile privind politicul au cunoscut diferite variante astfel o serie de interpretari vizeaza politicul ca activitate de dobandire pastrare si executare a puterii nu numai de organizare a comunitatii cum este con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politologie

Obiectul de studiu al politologiei il reprezinta tot ceea ce tine de viata politica adica asa numitul politicul care desemneaza organizarea unei comunitati sau societati.
In timp opiniile privind politicul au cunoscut diferite variante astfel o serie de interpretari vizeaza politicul ca activitate de dobandire pastrare si executare a puterii nu numai de organizare a comunitatii cum este considerata de alte orientari.

Politologia prin orientarile sale intelege politicul si dintr-o alta perspectiva astfel sunt ganditorii care sustin ca viata politica este numita sa asigure ordinea social, fiindca nici o comunitate nu poate exista fara un minim de ordine adica reglementari, norme absolut necesare pentru functionarea acelei comunitati.
Aceste interpretari evidentiaza care sunt problemele de studiu specifice politologiei. (ex)In antichitate a dominat modul de gandire si analiza speculativ.

Acest mod de gandire nu are ca punct de plecare fapte concrete sau experienta istorica ci anumite axiome avansate sau create de ganditor. In felul acesta se produce o dezvoltare abstracta a acestor premise ajungandu-se la constructii mai mult sau mai putin imaginare si bazate pe o logica proprie. O astfel de gandire duce uneori la utopie si astfel se pune sub semnul intrebarii realitatea.

Perioada medievala este caracterizata din punct de vedere a stilului de abordare a politicului de existenta unui mod descriptiv istoric care este dezvoltat in mod deosebit in perioada de dupa Machiaveeli si dobandeste o mare importanta la inceputul epocii moderne. In aceasta maniera se urmareste descrierea unor situatii si cazuri istorice concrete pe baza carora se deduc concluzii privind ordinea politica.

Intotdeauna prezentarea faptelor include si anumite interpretari care sunt mai mult sau mai putin subiective sau incomplete de exemplu aceleasi miscari de strada pot fi interpretate ca simple anomalii sau comportamente deviante ale unor persoane sau dimpotriva ca reactii normale in fata unor situatii sociale inacceptabile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.