Politici de distributie

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Canalul B, care misca produsele de la producatori la negustori si apoi la consumatori, este o optiune frecventa a multor negustori, deoarece ei pot cumpara cantitati mari de la producatori. Printr-un asemenea canal se vand de obicei, bunurile de imbracaminte, aparatura electronica si multe alte produse care sunt achizitionate direct de la producator. Autoturismele sunt vandute printr-un asemenea t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politici de distributie

Canalul B, care misca produsele de la producatori la negustori si apoi la consumatori, este o optiune frecventa a multor negustori, deoarece ei pot cumpara cantitati mari de la producatori. Printr-un asemenea canal se vand de obicei, bunurile de imbracaminte, aparatura electronica si multe alte produse care sunt achizitionate direct de la producator. Autoturismele sunt vandute printr-un asemenea tip de canal de marketing.

Canalul C, un canal de distributie mai lung, in special pentru bunurile de consum, orienteaza bunurile de la producator la agenti, apoi la negustori si, in final, la consumatori. Este o alegere practica pentru un producator care vinde la sute de mii de consumatori, prin mii de negustori. Un singur producator gaseste ca este foarte greu sa faca afaceri in mod direct cu mii de negustori. Producatorii de tigari, cei ai unor produse de mobila, hardware etc. isi vand produsele la agenti, care, apoi, le vand negustorilor, ce fac afaceri cu consumatorii individuali.

Canalul D care trece bunurile de la producator la agent, apoi la alt agent, la negustori si, in sfarsit, la consumatori, este frecvent folosit pentru produsele destinate distributiei de masa, cum ar fi produsele alimentare. Contrar parerii generale, un canal lung, poate fi cel mai eficient canal de distributie pentru bunurile de consum. Cand cativa intermediari ai unui canal au disponibilitatea sa indeplineasca functiile specializate, costurile pot fi mai scazute decat daca un singur membru al canalului este responsabil pentru toate functiile.
Ca si produsele de consum, produsele industriale, lucreaza uneori, cu mai mult decat un nivel de agenti.

Canalul E ilustreaza canalul direct pentru produsele industriale. In contrast cu bunurile de consum, multe produse industriale - in special echipamentele foarte scumpe, cum ar fi generatoarele, avioanele, computerele etc. - sunt vandute direct cumparatorilor. Canalul direct este cel mai fezabil pentru multi producatori de bunuri industriale, deoarece ei au putini cumparatori si acesti consumatori sunt, adesea, apropiati din punct de vedere geografic.

Cumparatorii de produse industriale complexe pot primi asistenta tehnica de la producator mai usor printr-un canal direct.
Daca produsele industriale se adreseaza unui numar mai mare de consumatori, producatorul poate folosi un canal de marketing care include distribuitori industriali, negustori care isi trec in proprietate produsele (canalul F). Materialele de constructii, echipamentele de aer conditionat
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.