Politici de armonizare legislativa si strategii privind combaterea consumului de droguri

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.50

nivel: Facultate

In aprilie 2001, Luxemburgul a promulgat legea prin care este dezincriminat consumul de canabis precum si transportul si achizitionarea pentru consumul personal. Acesta Lege clasifica substantele in 2 mari categorii : a) substante aflate sub strict control(heroina etc) si b) canepa. Uzul canabisului continua sa fie vazut ca o activitate ilicita dar pedepsele nu vor include inchisoarea. Un consumat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politici de armonizare legislativa si strategii privind combaterea consumului de droguri

In aprilie 2001, Luxemburgul a promulgat legea prin care este dezincriminat consumul de canabis precum si transportul si achizitionarea pentru consumul personal. Acesta Lege clasifica substantele in 2 mari categorii : a) substante aflate sub strict control(heroina etc) si b) canepa. Uzul canabisului continua sa fie vazut ca o activitate ilicita dar pedepsele nu vor include inchisoarea. Un consumator de canabis poate fi condamnat s aplateasca o amenda de la 250 - 2500 euro. Inchisoarea de la 8 zile la 6 luni, poate fi aplicata in cazul in care uzul canabisului se face in fata minorilor, in scoli sau la locul de munca.

Penalitatile cred pana la 2 ani in cazul in care adultii folosesc canabisul impreuna cu minorii. In Olanda,uzul canabisului nu este legalizat ci doar tolerat de autoritati.legea face distinctie intre droguri si asigura separarea pietelor. Dr se clasifica in : a) canepa (canabis si produse) si b) dr cu risc neacceptabil (alte droguri) . Toleranta canepii a dus la aparitia asa numitelor Aゥ cafe shops >> ,unde nu se vor face acuzatii pentru vanzarea de canabis dc se respecta anumite reguli.se estimeaza ca o treime din tot comertul de droguri se intampla in cafenele.

Motivele acestei politici sunt constituite de dorinta de a separa piata de desfacere a drogurilor usoare de cele puternice, de a evita criminalitatea si pentru claritate administrativa. In Olanda,oricum,poesia de drog este interzisa si pedepsita mai ales in cazurile in care depaseste cantitatea tolerata. Pedeapsa maxima pentru posesia si vanzarea a 30 g canepa, este o luna d einchisoare sau amenda , sau 4 ani sau amenda,aplicata pentru importul , exportul sau cultivarea profesionala.Aceste pedepse pot fi crescute cu 1/3 in caz de repetare. In Franta se recomanda aplicarea alternativelor terapeutice in locul inchisorii. Tendinta este catre extinderea maxima posibila, deoarece incarcerarea utilizatorilor de droguri care nu au comis alte delicte trebuie sa fie ultima solutie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.