Politica statului cu privire la protectia copilului aflat in dificultate

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.89

nivel: Facultate

Englatyne Jebb a sintetizat drepturile copilului intr-o declaratie de cinci puncte care a fost agreata de Adunarea Generala a Uniunii Internationale "Salvati Copiii" in anul 1923 si adoptata de Liga Natiunilor in 1924. Cele cinci puncte au devenit cunoscute ca "Declaratia de la Geneva".De la declaratia de la Geneva din 1924 si pana la Declaratia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica statului cu privire la protectia copilului aflat in dificultate

Englatyne Jebb a sintetizat drepturile copilului intr-o declaratie de cinci puncte care a fost agreata de Adunarea Generala a Uniunii Internationale "Salvati Copiii" in anul 1923 si adoptata de Liga Natiunilor in 1924. Cele cinci puncte au devenit cunoscute ca "Declaratia de la Geneva".De la declaratia de la Geneva din 1924 si pana la Declaratia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului - in 1946, dupa cel de-al doilea razboi mondial, a avut loc la Geneva o Conferinta a Organizatiei "Salvati Copiii" la care au participat 54 de organizatii internationale cu activitate in beneficiul copiilor si au fost reprezentate 34 de state.

Urmare a Conferintei a fost dizolvata Uniunea Internationala "Salvati Copiii" si s-a constituit Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului.Una din primele sarcini ale noii structuri constituite a fost sa convinga Comisia Economica si Sociala a Natiunilor Unite ca Declaratia de la Geneva sa devina o Declaratie a Natiunilor Unite.
In anul 1948 Natiunile Unite s-au concentrat pentru definitivarea si adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Includerea implicita in textul Declaratiei a drepturilor copilului s-a dovedit insuficienta, nevoile specifice ale acestuia reclamand un document separat.

Au inceput din acel moment sa fie facute eforturi in acest sens.
La 20 noiembrie 1959 Adunarea Generala a Natiunilor Unite a adoptat Declaratia Drepturilor Copilului. Ea cuprindea 10 articole si incorpora principiul: "interesul superior al copilului".De la Declaratia din 1959 la Conventia Natiunilor Unite privind Drepturile Copilului - declaratiile cuprind principii generale si intentii, ce nu sunt obligatorii si nu au putere de lege, nu prevad proceduri care sa asigure implementarea acestora. Proclamarea Anului international al Copilului in 1979 a creat oportunitatile pentru ca Declaratia din 1959 sa fie transformata astfel incat sa devina un document obligatoriu care sa cuprinda drepturile omului, tratate in favoarea copilului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.