Politica promotionala in marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Datorita acestei inertii unele firme considera ca se impune o stimulare a vanzarilor prin intermediul unei largi game de tehnici de vanzare si mijloace de promovare.. In aceste sens se fac eforturi deosebite de promovare si de stimulare a vanzarii.Theodore Levitt a delimitat cel mai bine diferenta dintre conceptul de vanzare si conceptul de marketing precizand : A Vanzarea se ocupa de nevoia unui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica promotionala in marketing

Datorita acestei inertii unele firme considera ca se impune o stimulare a vanzarilor prin intermediul unei largi game de tehnici de vanzare si mijloace de promovare.. In aceste sens se fac eforturi deosebite de promovare si de stimulare a vanzarii.Theodore Levitt a delimitat cel mai bine diferenta dintre conceptul de vanzare si conceptul de marketing precizand : A Vanzarea se ocupa de nevoia unui vanzator de a-si transforma produsul in bani lichizi, marketingul pe ideea de a satisface nevoile cumparatorului cu ajutorul produsului si al intregului lant de activitati asociate crearii, furnizarii si consumului acestuia A>>.

Unul din cele mai importante obiective il constituie crearea in randul consumatorilor a unei imagini cat mai favorabile despre intreprindere si oferta sa.Aceasta imagine poate sta la baza constituirii pe termen lung a unei interdependente ce pot fi vitale pentru intreprindere si pentru succesul ei in domeniul activitatii de afaceri.

Avand drept obiectiv transmiterea de informatii referitoare la produsele destinate vanzarii, activitatea promotionala este o componenta distincta a procesului de comunicare.
Promovarea cuprinde urmatoarele elemente :reclama, vanzarile personale, promovarea vanzarilor, relatiile publice, publicitatea, targurile si expozitiile, marketingul direct, sponsorizarea.

Odata cu aparitia tiparului, au aparut si primele cataloage, in care erau descrise pe larg diverse lucrari pe care editorii doreaua sa le vanda clientilor potentiali. Cartile au fost asadar primele produse vandute utilizand primul mijloc de comunicare eficient, prin posta, iar clientii erau in general nobili, personalitati si librari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.