Politica de produs in raport cu concurenta

5x puncte

categorie: Management

nota: 7.29

nivel: Facultate

Potențialul pieței
Potențialul pieței (Pp) ne arată CÂT anume va fi valoarea totală a vânzărilor, dacă produsul va avea un anumit nivel de preț, iar consumatorii vor avea un anumit nivel al veniturilor. Acesta ia în considerare o anumită elasticitate a cererii (și vânzărilor), în raport cu variația prețului produsului și a veniturilor consumatorilor. În principiu, acest potențial al pieței [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de produs in raport cu concurenta

Potențialul pieței
Potențialul pieței (Pp) ne arată CÂT anume va fi valoarea totală a vânzărilor, dacă produsul va avea un anumit nivel de preț, iar consumatorii vor avea un anumit nivel al veniturilor. Acesta ia în considerare o anumită elasticitate a cererii (și vânzărilor), în raport cu variația prețului produsului și a veniturilor consumatorilor. În principiu, acest potențial al pieței poate fi determinat astfel:
Pp = Cp * P * E, unde:
P = nivelul de preț al produsului;
E = coeficientul de elasticitate a vânzărilor în funcție de preț și/sau venituri;
Preț minim = 5700Eu ; preț maxim = 9000Eu .

Structura stocurilor în funcție de preț:
45% KTM ADVANCE au un preț de aproximativ 9000 EU;
35% KTM au un preț de aproximativ 7000Eu;
20% HONDA au un preț de aproximativ 6000 Eu;
10% YAMAHA au un preț de aproximativ 9000Eu;
5% HONDA VARADERO au un preț de aproximativ 8000Eu .
Prețul mediu, ponderat = (p) 45%*9000+35%*7000+20%*6000+10%*9000+5%*8000= 9000 .

Rata medie de cumpărare (q) anuală:
45% dintre clienți cumpără 3 motoare anual;
55% dintre clienți cumpără 2 motoare anual;
15% dintre clienți cumpără 5 motoare anual.
Rata medie de cumpărare: 45%*3+55%*2+15%*5= 3.2 motoare/anual/persoană.

Consumatorii individuali și/ sau organizaționali
Ca și consumatori, oamenii percep ușor produsele și procesele de schimb de pe piața bunurilor de consum. Un lucru important este că majoritatea întreprinderilor nu vând consumatorilor individuali, ci unor alte organizații la o valoare cu mult mai mare a bunurilor tranzacționate între aceste organizații decât a celor vândute pe piața de consum.
În cazul consumatorilor organizaționali, aceștia se aprovizionează fie ca un proces de rutină, fie în cazul comenzilor complexe, de valoare mare sau diferite de cele anterioare.

Creșterea incertitudinii asupra calității motoarelor existente pe piață se datorează faptului că mulți consumatori au îndoieli în ceea ce privește materialul din care sunt confecționate . Acest lucru se întâmplă deoarece există multe firme pe piață care „fură” numele de marcă sau semnul de marcă al firmelor cu renume. Din acest motiv, firma noastră beneficiază de marcă înregistrată, având deci protecție legală chiar și asupra ambalajelor.

Pentru a înlătura aceste nedumeriri, firma are obligația de a face cât mai cunoscute calitățile produsului, aceasta fiind posibilă printr-o campanie de publicitate cât mai intensă. Analiza ciclului de viață al produselor

Ciclul de viață al produselor este un model care descrie evoluția vânzărilor unui produs pe durata vieții sale comerciale. Viata comercială a produselor începe în momentul lansării și se termină în momentul retragerii de pe piață. Etapa de lansare a motoarelor promovate de firma noastră s-a manifestat printr-o creștere foarte lentă a vânzărilor datorită perioadei îndelungate necesare pentru ca oamenii să afle de existența produsului, să se convingă de utilitatea lui, să se convingă că merită banii, să-l încerce, să-l adopte în consumul individual. Am evitat investițiile în cantități mari întrucât nu existau certitudini cu privire la acceptarea produsului de către piață. În ceea ce privește prețul, se lucrează cu marje mari de profit, întrucât nu există concurență și se adresează segmentelor cu venituri medii și mari.

Momentan firma traversează o etapă de creștere fructuoasă, în care vânzările iau avânt datorită creșterii cererii și adaptării la segmente de piață tot mai vaste . Printre obiectivele firmei S.C. SUPER MOTO S.R.L. pot fi enumerate următoarele:
- Oferă certificat de calitate și garanție pentru produsele vândute;
- Respectă prevederile legii privind protecția consumatorului;
- Să convingă clientul de utilitatea produsului și să-l adopte în consumul individual;
- Să respecte principiile concurenței;
- Să folosească toate mijloacele pentru a-și sprijini produsul pe piață (marcă, ambalaj, eticheta, garanție);
- Să facă din calitatea produselor un atu puternic;
- Să aibă o relație directă, personală cu partenerii, furnizorii, clienții;
- Informarea permanentă a distribuitorilor cu ultimele noutăți;
- Suportarea costurilor campaniilor publicitare în presa de specialitate pentru promovarea brandului și a dealerilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.