Politica de produs

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Produsul, in viziunea lui Ph.Kotler, contine 5 niveluri:
1. Produsul de baza (nucleul produsului), este reprezentat de serviciile sau avantajele principale pe care consumatorii le identifica sub forma unor necesitati, in momentul achizitionarii produsului.
2. Produsul generic (tangibil). Este nucleul invelit cu toate caracteristicile sale. Este ceea ce se recunoaste imediat ca fiind[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de produs

Produsul, in viziunea lui Ph.Kotler, contine 5 niveluri:
1. Produsul de baza (nucleul produsului), este reprezentat de serviciile sau avantajele principale pe care consumatorii le identifica sub forma unor necesitati, in momentul achizitionarii produsului.
2. Produsul generic (tangibil). Este nucleul invelit cu toate caracteristicile sale. Este ceea ce se recunoaste imediat ca fiind oferta (ex.: un sampon, un seminar de perfectionare, un candidat politic).

3. Produsul asteptat corespunde multimii atributelor pe care cumparatorul se asteapta sa le gaseasca la un produs (ex.: un ceas care sa indice ora, un hotel care sa fie curat si sa dispuna de un personal primitor).4. Produsul global, numit uneori metaprodus reprezinta totalitatea caracteristicilor pe care fabricantul le ofera produsului generic pentru a se diferentia. Astfel, un producator ofera clientului pe langa ordinator si softuri de baza pentru aplicatii, servicii de intretinere si diverse prestatii intelectuale (educatie, asistenta, consulting). Este vorba mai curand de solutii decat de un produs global.

Analiza produsului global a determinat orientarea mai multor intreprinderi pentru vanzarea de sisteme decat de produse.
5. Produsul potential este format din toate ameliorarile si transformarile inclusiv pentru produsele de baza.
Comunicatiile privitoare la produs cuprind informatiile transmise de producator sau distribuitor cumparatorului sub diferite forme promotionale prin care este prezentat produsul in scopul cumpararii lui.
d) Imaginea produsului.

Este o componenta motivationala si priveste perceperea produsului de catre consumator.O imagine clara, pozitiva ofera produsului o pozitie de sine statatoare si invers. Sigur, invers inseamna compromiterea succesului produsului pe piata.Desigur ca imaginea unui produs se asociaza in multe cazuri cu destinatia si utilitatea lui, care in frecvente cazuri prezinta nuante de exclusivitate. Spre exemplu: fardul este numai pentru femei, pipa se adreseaza barbatilor, iar jucariile copiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.