Politica de produs

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Obiectul politicii de produs il reprezinta bunurile economice in sensul cel mai cuprinzator al termenului , subsumandu-se acestui concept atat bunurile reale (tot ceea ce poate fi perceput direct cu simturile umane), cat si bunurile imateriale (servicii si drepturi - brevete,liceente, know - how etc.). Intrepatrunderea si combinarea acestor componente ale bunurilor economice sunt atat de diverse ,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de produs

Obiectul politicii de produs il reprezinta bunurile economice in sensul cel mai cuprinzator al termenului , subsumandu-se acestui concept atat bunurile reale (tot ceea ce poate fi perceput direct cu simturile umane), cat si bunurile imateriale (servicii si drepturi - brevete,liceente, know - how etc.). Intrepatrunderea si combinarea acestor componente ale bunurilor economice sunt atat de diverse , in societatea contemporana , incat devine ot mai dificil , pentru specialistul chemat a deslusi comportamentul cumparatorului , a separa rolul fiecarei entitati in parte in decizia de cumparare .

Cu toate acestea, consecintele practice pentru intreprindere ale acestui produs nu pot fi neglijate,
In acceptiunea sac ea mai mare cuprinzatoare, politica de produs include: politica sortimentala, politica de service si garantie. Intre aceste componente exista o stransa conditionare , totalitatea deciziilor pe care le antreneaza reprezentand continutul politicii de produs .

Obiectivele urmarite de politica de produs trebuie sa slujeasascopului activitatii economice a intreprinderii. Dincolo de specificitatea imprimata acestora de orizontul de timp pentru care se stabilesc, de profilul activitatii intreprinderii sau de natura pietei careia i se adreseaza , obiectivele politicii de produs privesc modul concret de alocare a resurselor pentru dimensionarea adecvata a structurii fabricatiei sau a sortimentului comercializat. Subcomponentele sale sunt strategiile si tacticile politicii de produs.

Strategiile de produs semnifica principalele directii in care intreprinderea poate sa-si mobilizeze potentialul uman , material si financiar pentru a realiza indicatorii economico -financiari pe care si i-a fixat. In cadrul acestor directii strategice, produsul reprezinta obiectul central asupra careia actioneaza totalitatea fortelor motrice ale intreprinderii si mediului. Componente ale politicii , strategiile de produs fac parte in acelasi timp din arsenalul strategic general al intreprinderii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.