Politica de pret

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.68

nivel: Liceu

Unitatea detailista "TACOMAR" este amplasata in judetul Bihor, municipiul Oradea, pe strada Transilvaniei, nr.13-15. Acest magazin mai are o filiala in Oradea,dar pe strada Corneliu Coposu. Ambele magazine Tacomar se ocupa cu comercializarea articolelor de incaltaminte pentru femei.

Magazinul "LEONARDO" este amplasat tot pe strada Transilvaniei, la o distanta foarte mica de Tacom[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de pret

Unitatea detailista "TACOMAR" este amplasata in judetul Bihor, municipiul Oradea, pe strada Transilvaniei, nr.13-15. Acest magazin mai are o filiala in Oradea,dar pe strada Corneliu Coposu. Ambele magazine Tacomar se ocupa cu comercializarea articolelor de incaltaminte pentru femei.

Magazinul "LEONARDO" este amplasat tot pe strada Transilvaniei, la o distanta foarte mica de Tacomar. In Oradea exista un "lant" al magazinelor Leonardo, doua magazine fiind amplasate in marile centre comerciale Lotus si Real, iar un magazin Leonardo este amplasat in centrul orasului, pe strada Republicii. Magazinele Leonardo se ocupa de comercializarea articolelor de
incaltaminte si a accesoriilor.

In zona Rogerius, pe o strada dreapta, fara curbe, pe unde circula numai masini este amplasat magazinul Tacomar. La coltul strazii este amplasat si magazinul Leonardo, langa statia de tramvai si statia de taxi. In zona exista si o statie de autobus, insa aceasta este situata la aproximativ 200-300 de metri de cele doua magazine.

In aceeasi zona sunt situate: Electrica, Cinematograful Patria, Discoteca No Problem, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si o filiala a Bancii Romane de Dezvoltare (BRD). In apropierea se mai afla Spitalul de Copii si o farmacie.


Trotuarul care trece prin fata magazinului Tacomar este larg, asigurandu-se accesul pietonal foarte bun. Magazinului Leonardo, fiind situat la coltul strazii este oarecum dezavantajat deoarece poate trece chiar neobservat de clientii mai grabiti.

Fiind un magazin mic Tacomar comercializeaza doar incaltaminte pentru femei, gama fiind insa foarte variata. Servirea este prompta, datorita si distantei mici intre magazie si sala de vanzare. Magazinul are vitrine in forma circulara, deoarece asa este configurata sala de vanzare. Componentele vitrinei sunt: blatul, peretii laterali, plafonul (in cazul in care este fals se numeste plafonet, cum este si in cazul acestui magazin) si fundalul. La etalare se tine cont de criteriile psihologice care definesc comportamentul consumatorului.

La nivelul ochilor sunt etalate marfurile de impuls, scumpe si cu o vanzare lenta (incaltaminte eleganta). La nivelul mainilor sunt etalate marfurile semicurente (incaltaminte sport). La nivelul solului sunt etalate marfurile de cerere curenta (incaltaminte casual). Magazinul lanseaza promotii in apropierea sarbatorilor mai importane, astfel de Craciun la o pereche de cizme cumparate primesti reducere de 40% la a doua pereche, de Paste la o pereche de pantofi cumparati primesti reducere de 60% la orice pereche de cizme.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.