Politica de mediu in Romania

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din punct de vedere ecologic, principiul de baza care trebuie luat in
considerare este capacitatea de suport a unui ecosistem sau a unui complex de ecosisteme adica, sustinerea unui anumit nivel de exploatare a bunurilor si serviciilor furnizate. Misiunea dezvoltarii durabile este sa gaseasca caile de crestere a bunastarii concomitent cu utilizarea, in mod prudent, a resurselor naturale com[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de mediu in Romania

Din punct de vedere ecologic, principiul de baza care trebuie luat in
considerare este capacitatea de suport a unui ecosistem sau a unui complex de ecosisteme adica, sustinerea unui anumit nivel de exploatare a bunurilor si serviciilor furnizate. Misiunea dezvoltarii durabile este sa gaseasca caile de crestere a bunastarii concomitent cu utilizarea, in mod prudent, a resurselor naturale comune, astfel incat resursele regenerabile sa poata fi mentinute, iar cele neregenerabile sa fie folosite intr-un mod rational evitandu-se epuizarea lor 2.

In mare parte, poluarea mediului inconjurator si epuizarea resurselor au loc deoarece cei ce sunt producatori nu sunt si cei care suporta consecintele. In acest sens, principiul "poluatorul plateste"
cere ca atunci cand procesele de productie ameninta integritatea mediului, costul masurilor necesare de remediere trebuie sa fie suportat de producator si nu de intreaga societate.

O alta cerinta se refera la tehnicile de analiza pentru deciziile
politice si pentru stabilirea normativelor, luand in considerare impactul asupra mediului, cheltuielile publice si costurile corespunzatoare pentru agentii economici. Pentru Romania, acceptarea doctrinei dezvoltarii durabile nu este o optiune benevola, ci reprezinta singura cale responsabila de proiectare a dezvoltarii pe termen mediu si lung, in concordanta cu interesul national si
cu cerintele colaborarii internationale.

Prioritatile dezvoltarii durabile in conditiile identificate in
prezent sunt: sanatatea populatiei, conservarea energiei si cresterea
economica, grefate pe problematica protectiei mediului.
In Romania, conceptul de dezvoltare durabila presupune3: bogatia
generatiei actuale si a generatiilor viitoare; restructurarea continua si extinderea capitalului fizic4, in acord cu conditiile de mediu dar si cu conditiile de sanatate a populatiei; dezvoltarea capitalului uman si social.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.