Politica de marketing si coordonatele ei

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Modalitatea de punere in aplicare a strategiei reprezinta domeniul tacticii de marketing, care include actiuni practice concrete, prin care intreprinderea isi pune in actiune potentialul sau, totodata adaptandu-se conditiilor concrete ale pietei, in rezultat sa se indrepte spre obiectivele strategice planificate. Exemplificarea strategiei si tacticii de marketing se prezinta in figura 15.3.Reactii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de marketing si coordonatele ei

Modalitatea de punere in aplicare a strategiei reprezinta domeniul tacticii de marketing, care include actiuni practice concrete, prin care intreprinderea isi pune in actiune potentialul sau, totodata adaptandu-se conditiilor concrete ale pietei, in rezultat sa se indrepte spre obiectivele strategice planificate. Exemplificarea strategiei si tacticii de marketing se prezinta in figura 15.3.Reactiile strategice ale intreprinderii se manifesta in doua directii: 1)

In functie de starile cererii (tabelul 15.3.); 2) In functie de alternative de comportament (figura 15.10.); 3) In functie de atitudinea intreprinderii fata de structurile pietei (figura 15.11.); 4) In functie de vectorul de crestere (tabelul 15.4.).
Din tabel se observa ca Ph. Kotler a folosit drept criteriu de clasificare a strategiilor cele trei dimensiuni ale cererii: a) nivelul efectiv al cererii comparat cu cel dezirabil; b) evolutia in timp a cererii; c) caracterul sau gradul de dezirabilitate al cererii. Cele opt stari ale cererii indica pentru fiecare caz in parte strategia corespunzatoare.

Din tabelul 15.3. reiesa, ca prin intermediul primelor patru strategii se urmareste scopul de a gasi unele cai de sporire a cererii efective pana la nivelul dorit. In cazul celei de-a cincea strategii, cererea efectiva se situiaza pe ansamblu la nivelul dorit, fiind necesara doar o desfasurare corespunzatoare a ei in timp. In cea de-a sasea situatie cererea efectiva corespunde celei dizerabile atat ca nivel, cat si ca evolutie in timp, strategia de piata adoptata vizand intretinerea acestei stari. In ultimele doua situatii, cererea efectiva are un nivel mai mare decat cel dorit, iar strategiile de piata propuse urmaresc reducerea sau "distrugerea" completa a cererii efective.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.