Politica de marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Integrarea agentilor economici in mediul economico-social in cadrul caruia isi desfasoara activitatea nu mai este o optiune, ci constituie o necesitate stringenta pentru intreprindere, care, in conditiile actuale trebuie sa posede o capacitate inalta de adaptare, astfel incat sa poata raspunde prompt la semnalele si schimbarile mediului. In acelasi timp, firma are nevoie de o viziune de perspecti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de marketing

Integrarea agentilor economici in mediul economico-social in cadrul caruia isi desfasoara activitatea nu mai este o optiune, ci constituie o necesitate stringenta pentru intreprindere, care, in conditiile actuale trebuie sa posede o capacitate inalta de adaptare, astfel incat sa poata raspunde prompt la semnalele si schimbarile mediului. In acelasi timp, firma are nevoie de o viziune de perspectiva, astfel incat toate actiunile curente sa fie integrate unor obiective pe termen lung.

Instabilitatea mediului, in general, a pietei in particular, poate duce la subminarea conduitei si obiectivelor intreprinderii numai atunci cand piata nu a fost avuta deloc in vedere sau a fost gresit apreciata.
In conditiile in care viitorul se implica din ce in ce mai puternic in viata, in activitatea intreprinderilor, orientarea de perspective nu trebuie sa se limiteze doar la cresterea rolului previziunilor in fundamentarea deciziilor. Dimpotriva, este nevoie de o atitudine globala, de un comportament prospectiv, care sa dea sens tuturor actiunilor intreprinse de firma.

Orientarea strategica a activitatii economice este una din caracteristicile politicii de marketing a intreprinderii perioadei actuale. O politica de marketing incorporeaza un intreg set de strategii adecvate conditiilor in care intreprinderea isi desfasoara activitatea si potrivit propriilor sale optiuni.
Politica de marketing a unei intreprinderi reprezinta viziunea globala a evolutiei viitoare a activitatii ei pe baza careia sunt definite si clarificate obiectivele esentiale pe o perioada lunga si regulile generale, principiile directoare spre care conduc aceste obiective.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.