Politica de dezvoltare regionala in Romania

3x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.78

nivel: Facultate

- alocarea diferentiata a fondurilor pe regiuni, in functie de gradul de dezvoltare a acestora;
- coordonarea stransa cu actiunile realizate in cadrul celorlalte Programe Operationale.Ca urmare a procesului de descentralizare si a responsabilizarii continue au fost acordate din ce in ce mai multe responsabilitati Statelor Membre privind politicile comunitare. Daca la inceputurile politici[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica de dezvoltare regionala in Romania

- alocarea diferentiata a fondurilor pe regiuni, in functie de gradul de dezvoltare a acestora;
- coordonarea stransa cu actiunile realizate in cadrul celorlalte Programe Operationale.Ca urmare a procesului de descentralizare si a responsabilizarii continue au fost acordate din ce in ce mai multe responsabilitati Statelor Membre privind politicile comunitare. Daca la inceputurile politicii regionale, Comisia Europeana era cea care decidea, in cea mai mare parte, unde se duc fondurile,

iar controlul era foarte riguros, acum Statele Membre au responsabilitati din ce in ce mai crescute in implementarea fondurilor comunitare ce le revin prin alocarile financiare stabilite de Comisie. La nivelul unui Stat Membru este obligatoriu ca pentru coordonarea, gestionarea si implementarea asistentei financiare acordata de UE prin instrumentele structurale sa desemneze:A. Autoritatea de Management (AM) este autoritatea publica nationala, regionala, locala sau un organism public sau privat desemnat de catre Statul Membru pentru a asigura gestionarea unuia sau mai multor programe operationale.

AM ramane exclusiv responsabila pentru implementarea programului operational respectiv, chiar in cazul in care deleaga o parte din competente Organismelor Intermediare.In cazul POR, Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).B. Organismele Intermediare (OI) sunt institutiile desemnate de autoritatile de management, care, prin delegare de atributii de la acestea, implementeaza operatiunile din programele operationale.

Delegarea de atributii catre organismul intermediar si reglementarea mecanismelor de coordonare si control ale acestuia de catre autoritatea care deleaga se fac pe baza contractuala. Autoritatile de management raman responsabile pentru indeplinirea corespunzatoare a atributiilor delegate, precum si pentru operatiunile finantate prin instrumentele structurale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.