Politica comerciala

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.42

nivel: Facultate

Interesele Uniunii Europene pot impune adoptarea unor masuri adecvate pentru a preveni sau remedia o situatie critica cauzata de o penurie de produse esentiale sau pentru a permite indeplinirea angajamentelor internationale asumate de Uniunea Europeana sau de statele membre, in special cele referitoare la comertul cu produse de baza. In general, aceste masuri sunt restrictii cantitative la export.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica comerciala

Interesele Uniunii Europene pot impune adoptarea unor masuri adecvate pentru a preveni sau remedia o situatie critica cauzata de o penurie de produse esentiale sau pentru a permite indeplinirea angajamentelor internationale asumate de Uniunea Europeana sau de statele membre, in special cele referitoare la comertul cu produse de baza. In general, aceste masuri sunt restrictii cantitative la export.

Comisia, la cererea unui stat membru sau din proprie initiativa, poate conditiona exportul unui produs de prezentarea unei autorizatii de export. Aceasta autorizatie de export se acorda in conformitate cu procedurile si in limitele pe care Comisia le hotaraste, pana la adoptarea deciziei ulterioare a Consiliului. Masurile adoptate sunt comunicate Consiliului si statelor membre si sunt aplicabile imediat. Aceste masuri de salvgardare pot fi limitate la exporturile in anumite tari sau la exporturile din anumite regiuni ale Uniunii Europene. Ele nu afecteaza produsele aflate deja in drum spre frontiera Uniunii Europene.

In principiu, Consiliul adopta masurile de salvgardare, hotarand cu majoritate calificata cu privire la propunerea Comisiei. De asemenea, Comisia poate pune in aplicare aceste masuri in situatiile in care trebuie sa se actioneze imediat. Pe parcursul aplicarii lor, masurile de salvgardare fac obiectul consultarilor in cadrul comitetului consultativ, in scopul de a analiza efectele lor si de a verifica daca conditiile de aplicare a acestora se intrunesc in continuare.

Drept urmare, ele pot fi modificate sau abrogate daca nu mai sunt necesare. Acest regulament nu impiedica adoptarea sau punerea in aplicare de catre statele membre a unor restrictii cantitative la export, justificate de motive de moralitate publica, de ordine publica, de siguranta publica, de protectie a sanatatii si a vietii persoanelor si a animalelor sau de conservare a plantelor, de protectie a bogatiilor nationale cu valoare artistica, istorica sau arheologica sau de protectie a proprietatii industriale si comerciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.