Politica agricola comuna. Jurisprudenta comunitara

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.14

nivel: Facultate

4. Art. II al Acordului general privind tarifele si comertul (GATT) nu poate conferi membrilor Comunitatii dreptul de a-l invoca īntr-o instanta.

5. Referirea la taxa vamala consolidata sub titlul „taxe vamale convenite“ din Tariful Vamal Comun este īn masura sa dea nastere unor drepturi pe care asemenea parti sa le foloseasca īntr-o instanta, din moment ce acesta este p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Politica agricola comuna. Jurisprudenta comunitara

4. Art. II al Acordului general privind tarifele si comertul (GATT) nu poate conferi membrilor Comunitatii dreptul de a-l invoca īntr-o instanta.

5. Referirea la taxa vamala consolidata sub titlul „taxe vamale convenite“ din Tariful Vamal Comun este īn masura sa dea nastere unor drepturi pe care asemenea parti sa le foloseasca īntr-o instanta, din moment ce acesta este parte dintr-o reglementare a Comunitatii.

Referinta este clara si precisa īn sine si nu lasa nici o marja de apreciere autoritatilor care trebuie sa o aplice.6. Nici art. 5 si 107 din Tratat (atāta vreme cāt procedurile stabilite īn art.3 lit. g nu au fost aplicate) si nici Rezolutia adoptata de catre Consiliu si de catre reprezentantii guvernelor statelor membre la 22 martie 1971, privind stabilirea etapelor realizarii unei uniuni economice si monetare, nu pot fi interpretate ca impunānd, prin ele īnsele, statelor membre o interdictie īmpotriva modificarii paritatii cursului de schimb al monedelor lor altfel decāt prin stabilirea unei noi paritati fixe, care ar putea fi invocata de catre partile interesate īn fata instantelor nationale.

7. Sumele compensatorii sunt masuri comunitare care, chiar daca constituie o īmpartire a pietei, servesc la compensarea variatiilor ratelor de schimb fluctuante si, īn felul acesta, ajuta la pastrarea fluxului normal al comertului cu produse īn conditiile exceptionale temporar create de situatia monetara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.