Polinezia

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.39

nivel: Gimnaziu

Polinezia, una dintre cele trei mari diviziuni (cu Melanezia si Micronezia) ale Insulelor Pacificului, cuprinde insule din Pacificul central si de sud. Polinezia ("multe insule" in limba greaca) este formata din: Samoa Americana, Insulele Cook, Insula Pastelui, Polinezia Franceza, Hawaii, Noua Zeelanda, Niue, Insulele Pitcairn, Samoa (Samoa de Vest), Tokelau, Tonga, Tuvalu, Insulele Wallis si Futu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Polinezia

Polinezia, una dintre cele trei mari diviziuni (cu Melanezia si Micronezia) ale Insulelor Pacificului, cuprinde insule din Pacificul central si de sud. Polinezia ("multe insule" in limba greaca) este formata din: Samoa Americana, Insulele Cook, Insula Pastelui, Polinezia Franceza, Hawaii, Noua Zeelanda, Niue, Insulele Pitcairn, Samoa (Samoa de Vest), Tokelau, Tonga, Tuvalu, Insulele Wallis si Futuna, insula Tahiti si insulele Bora-Bora.
Polinezia cuprinde un triunghi vast, care se intinde la est de Melanezia si Micronezia. Polinezia este mai intinsa decat Melanezia si Micronezia la un loc. Varful de sud-vest al triunghiului Polinezian este natiunea Noii Zeelande, care se afla la sud-est de Australia si mult la sud de tropicul Capricornului. Varful de sud-est este Insula Pastelui face parte din Chile. Varful de nord-vest al triunghiului sunt insulele Hawaii, pozitionate pe tropicul of Cancerului la jumatate intre America de Nord si Asia. Aceste trei varfuri, totusi, sunt schitate: Cea mai mare parte din Polinezia este adunata putin la est de Melanezia, in sudul ecuatorului. De la nord la sud, insulele polineziene imediat la est de Melanezia formeaza natiunea Tuvalu; Wallis si Futuna, un teritoriu francez la nord de Fiji; si natiunea Tonga. Mai la est, de la nord la sud, sunt Tokelau, un teritoriu al Noii Zeelande; natiunea independenta a Samoei (Samoa de Vest); Samoa Americana, un teritoriu al Statelor Unite ale Americii; Niue, o insula care se auto-guverneaza in asociatie cu Noua Zeelanda; si Insulele Cook, un grup de insule auto-guvernant, de asemenea in asociere cu Noua Zeelanda. Si mai spre est se afla cinci arhipelaguri ale ale teritoriului francez din Polinezia Franceza, printre care si insulele Tahiti si Bora-Bora.
Insula Tahiti

Insula Tahiti are o lungime de 53 de kilometri si o latime de 26 de kilometri, cu o suprafata totala de 1000 de kilometri patrati.
Insula este formata din doua portiuni inegale si aproape rotunde, conectate printr-un istm stramt numit Taravao, cu o latime de 2 kilometri si 15 metri sau mai putin peste nivelul marii. Insula are o origine vulcanica si un relief muntos. Climatul este cald si stabil, temperatura variind intre 16 si 32 Celsius. Ploile sunt abundente, iar insula este acoperita cu vegetatie luxurianta.
Populatia Insulei Tahiti in anul 1998 era de 115 820 de locuitori, bastinasii sun Polinezieni. Capitala insulei este Papeete (23 555 de locuitori in 1988), care este, de asemenea, capitala Polineziei franceze.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.