Polii magnetici ai Pamantului

1x punct

categorie: Astronomie

nota: 9.63

nivel: Gimnaziu

Referat despre Polii magnetici ai Pamantului
Zona cuprinsă de câmpul magnetic al Pământului se numește magnetosferă. Liniile câmpului magnetic ies din Pământ la polul sud magnetic, localizat lângă strâmtoarea McMurdo din Antarctica, și reintră la polul nord magnetic de lângă insula Prince of Wales din Arctica canadiană . Polii magnetici sunt aproape de cei geografici dar nu se suprapun , po[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Polii magnetici ai Pamantului

Referat despre Polii magnetici ai Pamantului
Zona cuprinsă de câmpul magnetic al Pământului se numește magnetosferă. Liniile câmpului magnetic ies din Pământ la polul sud magnetic, localizat lângă strâmtoarea McMurdo din Antarctica, și reintră la polul nord magnetic de lângă insula Prince of Wales din Arctica canadiană . Polii magnetici sunt aproape de cei geografici dar nu se suprapun , poziția lor modificându-se in timp .

Momentan , polul nord magnetic se deplasează cu 0,2 ° pe an , iar ambii poli se deplasează tot mai repede din 1971 , când viteza polilor era de 10 km pe an , acum e 40 km pe an . Acest proces de inversiune nu poate fi aflat din timp , deoarece n-are o regulă când se produce , care îi duce în eroare pe oamenii de știință . Se poate întâmpla după câteva milioane de ani , sau chiar după 5000 de ani . Momentan , acest lucru se poate întâmpla în orice oră , dar mai probabil în 2012 .

De la marele tsunami din Asia Mică care s-a petrecut în 2004 și care i-a zăpăcit pe geologi , oameni de știință au descoperit că polii Pământului se inversează . După cercetări, oamenii de știință au descoperit multe efecte pe care le are asupra vietăților și a tot ce este pe Pământ . Se pare că câțiva dintre sateliți Pământului au avut probleme .

Alte simptome ale unei iminente inversări a polilor ar putea fi extinderea aurorei polare care de obicei se observă numai la Polul Sud, aceasta urmând să se extindă și deasupra Atlanticului deSud.
Slăbirea extremă a magnetosferei planetare ce apare înaintea unei inversări a polilor poate duce la intensificarea cazurilor de cancer datorită radiației cosmice ce va putea astfel ajunge până la suprafața Terrei.

După ce oamenii de știință au descoperit inversiunea polilor , au căutat un răspuns pentru acest lucru . Aceștia au descoperit că întreaga noastră galaxie a intrat într-un fel de zonă cu o putere mai mare. După ce s-a ajuns în acest loc cu putere , toată galaxia suferă modificări majore . Câmpurile magnetice și intensitatea luminoasă a planetelor se schimba . Venus ne arată o creștere de lumină . Jupiter suferă o schimbare energetică încât s-a format un tub de radiație ionizantă între ea și luna Io .

La Jupiter , Uranus și Neptun își intensifică câmpul lor magnetic și devin mai luminoase . Uranus și Neptun au suferit inversarea polilor . În urma mutării polilor , Terra se confruntă cu o activitate vulcanică mai mare cu 500 % decât din 1875 . Chiar și câmpul magnetit al soarelui a crescut cu 230 % din 1901 .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.