Polarografia

1x punct

categorie: Chimie

nota: 9.45

nivel: Facultate

actuala este monitorizata in Polarografie conventionale este de difuzie curent, id. Acest curent este proportional cu concentratia de specii care urmeaza sa fie analizate si apoi pot fi folosite pentru calculele cantitative. Pentru a obtine un curent de electroliza, care depinde numai de difuzie, din cauza gradient de concentratie intre zona centrala si zona adiacenta DME electrod, trebuie sa eli[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Polarografia

actuala este monitorizata in Polarografie conventionale este de difuzie curent, id. Acest curent este proportional cu concentratia de specii care urmeaza sa fie analizate si apoi pot fi folosite pentru calculele cantitative. Pentru a obtine un curent de electroliza, care depinde numai de difuzie, din cauza gradient de concentratie intre zona centrala si zona adiacenta DME electrod, trebuie sa elimine toti ceilalti factori care ar putea duce la libera circulatie a ionilor in solutie. Acesti factori sunt convectie (mecanic sau agitator magnetic) si migrarea electrica. Convectia este evitata lasand solutia in repaus, in timp ce puterea de migratie este contracarata prin adaugarea de un electrolit in cantitati mari, de exemplu, prin utilizarea KCl.

Polarogramma
Ideal Graficul reprezentand evolutia curent ca o functie de potential. V1 / 2 este potentialul de jumatate de unda. Polarogramma prezinta in real curbe zimtate, datorita suprafatei electrodului ca urmare a schimbarii de DME.Complotat impotriva curentului de electroliza potentialul este aplicat la electrodul are o polarogramma.

Polarografia curent care curge printr-un circuit este masurata in mod continuu, iar curentul unda in polarogramma se datoreaza detasarii si formarii de picaturi, care provoaca o variatie continua a suprafetei electrodului. Scurgerea, cu toate acestea, garanteaza reproductibilitate a datelor electrodului de lucru care este mereu nou si curat. analiza polarografica, prin urmare, depinde numai de concentratia speciilor care urmeaza sa fie analizate si coeficientii lor de difuzie.

Pe langa o reproductibilitate mare, analiza polarografica ofera posibilitatea de a fi repetata pe aceeasi proba cu un numar mare de ori fara sa prezinte modificari semnificative in rezultate, reducand astfel eroarile experimentale. Acest lucru este posibil deoarece in timpul testarii este redusa doar o mica parte din analit.

Prima parte a curbei, paralel una la x reprezinta taxa de curent. Acest curent non-faradic se datoreaza formarii unui strat dublu electric in apropierea electrodului de lucru, un fenomen legat de polarizabilitatea din urma. Zona de grafic in care exista o crestere brusca a curentului este partea care indica faptul ca potentialul de electroliza a fost egalat si depasit.

Citirea potential la jumatatea inaltimii a curbei va avea asa-numitul potential in jumatate de unda, V1 / 2, aproximand potential de reducere standard. Aceasta valoare este caracteristic pentru fiecare substanta si va permite sa faca o analiza calitativa a solutiei de testat. Dupa acest val este un curent constant (platou) numai din cauza difuziei. Scazand platou curent la curentul de sarcina aveti raspandit curent. Aceasta lege este valabila aproximativ cu o picatura de Hg la o forma sferica.

Folosind aceasta lege, atunci acesta poate fi determinat pe concentrare, coeficientul de difuzie a unei specii anumit produs chimic. Gruparea termenii constant, ecuatia ia forma simplificata
Id= K C.

In cazul in care proba de testare include mai multe elemente vor avea mai multe polarogramma platou, cate unul pentru fiecare specie analizata. Orice crestere in curent indica o specie diferita, deoarece acestea corespunde unui potential diferit standard de reducere. In acest caz, difuzia curent,Id, acesta va fi calculata prin scaderea platou curent pentru cele doua in cauza.

Conditiile de functionare
Folosind un electrod Hg este nu numai ca au avantaje in termeni de reproductibilitate, ci si in termeni de specii analizate. valul mare dintre Hg si H +, de fapt, inseamna ca acesta din urma este redus la un potential relativ scazut (aproximativ -1.2 V) pentru a permite o analiza de multe metale altfel nu ar fi analizate electrochimic.

Intervalul de valori potentiale in care polarografia lucreaza cu DME electrod, variaza de la -1.2 V la 0,6 V (dupa aceasta valoarea are oxidare de Hg). Aceste valori permit sa analizeze potentialul metalelor de tranzitie, ionii metalelor de pamanturi rare si pamanturi alcaline.

Pentru unele metale testele puternic hidrolizate sunt efectuate utilizand solventi aposi, care nu sunt,o problema comuna a tuturor analizelor polarografice in care isi arata prezenta oxigenului dizolvat in solutie, de fapt, oxigenul poate fi redus in timpul analizei, la -0.1 V in H2O2 O-ca si apoi sa -0.9 V la fel ca in O2 si H2O astfel interfereaza cu raspandirea actuala a analitii.

Pentru a elimina oxigenul din solutie se face trimitere la barbotare de gaze de azot, in scopul de a satura mediu, prin urmare, electrozii si analiza polarografica in proba de testare trebuie sa fie izolata din exterior.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.