Planul financiar

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.99

nivel: Facultate

Orice plan de afaceri are obiective financiare bine definite. In literatura de specialitate17, sunt identificate ca obiective financiare ale planului de afacere urmatoarele:
a) Reducerea riscurilor financiare - se realizeaza prin anticiparea acestora si stabilirea din timp a masurilor optime care se vor lua in caz de necesitate. Printre cele mai importante riscuri financiare ce pot apare en[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planul financiar

Orice plan de afaceri are obiective financiare bine definite. In literatura de specialitate17, sunt identificate ca obiective financiare ale planului de afacere urmatoarele:
a) Reducerea riscurilor financiare - se realizeaza prin anticiparea acestora si stabilirea din timp a masurilor optime care se vor lua in caz de necesitate. Printre cele mai importante riscuri financiare ce pot apare enumeram:

- lipsa lichiditatilor, ce genereaza imposibilitatea de plata a furnizorilor si creditorilor, imposibilitatea obtinerii reducerilor financiare si comerciale, recurgerea la imprumuturi cu costuri ridicate. O proiectie corecta si realista a cash-flow-ului va anticipa deficitul de trezorerie viitor, vor fi contactati din timp potentialii finantatori, permitand obtinerea unor conditii de finantare acceptabile-si va fi evitata panica din momentul aparitiei neprevazute a dezechilibrului monetar;

- imprumuturi supradimensionate, ce pot duce la inspaimantarea creditorilor si la cerinta acestora de a le fi platite datoriile in momente critice pentru companie, degradarea indicatorilor financiari, cresterea influentei creditorilor asupra firmei;
- imprumuturi supradimensionate, situatie ce atrage imposibilitatea de investitie in proiecte fezabile, costuri ale capitalului supradimensionate, diluarea controlului asupra firmei prin aportul la capital din partea altor investitori, inrautatirea relatiilor cu furnizorii prin prelungirea duratelor de achitare a obligatiilor comerciale.

b) Rezolvarea situatiilor neprevazute - sunt evenimente neplanificate, nu obligatoriu neasteptate, ce produc influente consistente asupra situatiei economice a firmei .Unele situatii pot fi insa cu adevarat neasteptate. Iata cateva exemple de situatii neprevazute:
- intreruperea productiei, situatie ce poate apare din cauza grevelor, accidentelor, calamitatilor etc.
- introducerea unui produs superior de catre un concurent, fapt ce va genera reducerea incasarilor si a profiturilor, necesitatea alocarii unor sume considerabile pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, dificultatea achitarii obligatiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.