Planul de marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Marketingul inseamna mai mult decat promotie, reclama si tehnici de vanzare utilizate pentru a face pe cineva sa cumpere un produs.
O abordare de marketing a afacerii inseamna a incepe de la nevoile si dorintele clientilor si a construi intreaga afacere avand drept scop satisfacerea acestor nevoi. Deciziile privitoare la design-ul produselor, metodele de vanzare, pretul, service-ul si recl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planul de marketing

Marketingul inseamna mai mult decat promotie, reclama si tehnici de vanzare utilizate pentru a face pe cineva sa cumpere un produs.
O abordare de marketing a afacerii inseamna a incepe de la nevoile si dorintele clientilor si a construi intreaga afacere avand drept scop satisfacerea acestor nevoi. Deciziile privitoare la design-ul produselor, metodele de vanzare, pretul, service-ul si reclama sunt luate pe baza unei solide intelegeri a ceea ce clientii isi doresc.

Sectiunea de marketing este una din cele mai importante parti a planului de afaceri, scopul ei fiind acela de a arata in ce fel afacerea planificata intentioneaza sa satisfaca cererea si de a demonstra capacitatea de adaptare continua a acesteia la conditiile pietei. Daca intreprinzatorului ii lipsesc aptitudinile sau experienta necesara pregatirii unui plan de marketing se impune ajutorul unui specialist.

Marketingul presupune monitorizarea permanenta a modificarilor cererii si luarea masurilor pentru adaptarea tendintele constante.
Cei mai multi detinatori de capital considera ca cele mai importante criterii de apreciere a potentialului unei afaceri sunt determinate de acei factori ce stabilesc cererea pentru un anumit produs sau serviciu. In analiza acestor factori sunt facute multe din greselile majore intalnite in planurile de afaceri.

Aceasta componenta a planului de afaceri este deosebit de sensibila la caracteristicile datelor si informatiilor accesibile persoanei care intocmeste planul de afaceri. Situatia se prezinta in mod diferit in tarile cu economie dezvoltata fata de tarile in curs de dezvoltare sau cu economii in tranzitie.
Planul de marketing, ca parte componenta a unui plan de afaceri, are atat avantaje, cat si limite.6 Avantajele sunt legate direct de implementarea strategiei de marketing alese si sunt, in principal urmatoarele:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.