Planul de afaceri

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Efortul de gandire necesar pentru elaborarea unui astfel de plan ne ajuta sa dobandim o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri si nu sa ne concentram numai asupra unor aspecte individuale. Daca un pilot decoleaza fara sa controleze in prealabil daca are combustibil, aceasta poate insemna un dezastru. De aceea el foloseste o lista de verificare ca sa se asigure ca a examinat toate elementele c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planul de afaceri

Efortul de gandire necesar pentru elaborarea unui astfel de plan ne ajuta sa dobandim o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri si nu sa ne concentram numai asupra unor aspecte individuale. Daca un pilot decoleaza fara sa controleze in prealabil daca are combustibil, aceasta poate insemna un dezastru. De aceea el foloseste o lista de verificare ca sa se asigure ca a examinat toate elementele critice pentru siguranta zborului. In mod similar, orice afacere are anumiti factori critici care nu trebuie sa fie pierduti din vedere.

Planul de afaceri ne ajuta sa evaluam o noua idee de afaceri sau sansele de succes ale afacerii in curs. Daca este bine intocmit, planul de afaceri reprezinta studiul nostru de fezabilitate.Planul de afaceri este un instrument care ne ajuta sa ne conducem mai bine afacerea. A conduce o afacere fara un plan este ca si cum am incerca sa ne reparam masina numai cu o surubelnita si un cleste. A conduce afacerea pe baza unui plan este ca si cum am avea la dispozitie o intreaga trusa de scule inclusiv manualul mecanicului pentru a repara si intretine masina.Sa avem un plan oarecare este infinit mai bine decat daca nu avem nici unul.

Planul de afaceri este reprezentarea scrisa a ceea ce vom dori sa realizam, precum si a modului in care intentionam sa ne folosim resursele ca sa ve atngem scopurile. Un plan de afaceri bun este o schema de actiune construita logic. El presupune o gandire de perspectiva asupra afacerii pe care vrem s-o derulam si, pornind de la obiectivele pe care ni le-am stabilit, cuprinde toate etapele si resursele de care vom avea nevoie pentru a le atinge intr-o perioada de timp determinata.

Planul de afaceri este un dosar in care se concrentreaza studiul analitic si exhaustiv al tuturor aspectelor unui proiect sau le unei intreprinderi. Elcontine un plan amanuntit de actiune, precum si o evaluare a rentabilitatii de perspectiva a proiectului propus. El ne permite sa ne comunicam ideile de afaceri persoanelor din afara firmei si, daca este necesar, sa obtinem finantare ori sa infiintam societati mixte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.