Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.07

nivel: Facultate

În plus pentru efectuarea operațiunilor comerciale a fost creată Oficialul Comercial Sovtransavto-Moscova.

“Sovtransavto” este membru ale asociației internaționale a transportatorilor auto, care în 1974 a fost primită în Uniunea Internațională a transportului auto ca membru cu drepturi depline. Pe lîngă aceaste în 1992 Sovtransavto a fost primită ca membru asociat în Fe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planul de afacere al unei intreprinderi - Sovtransavto

În plus pentru efectuarea operațiunilor comerciale a fost creată Oficialul Comercial Sovtransavto-Moscova.

“Sovtransavto” este membru ale asociației internaționale a transportatorilor auto, care în 1974 a fost primită în Uniunea Internațională a transportului auto ca membru cu drepturi depline. Pe lîngă aceaste în 1992 Sovtransavto a fost primită ca membru asociat în Federația Internațională a Asociațiilor Expeditoriale.

“Sovtransavto” posedă un parc modern de mijloace de transport în valoare de 3500 de automobile. Acestea sunt automobile produse de CSI și de import cu tonajul de la 20 pîna la 30 tone și volumul caroseriei de la 60 pîna la 103 m3, pentru transportarea diferitor tipuri de încărcăturș, carenecesită respectarea anumitor regimuritermice, containere, încărcăturilor de mare tonaj și a gabaritelor. Din structura parcului remorcelor mai mult din jumătate din ele le constituie remorcele unor așa renumite firme-producătoare din Europa ca: Mercedes Benz, Volvo, Iveco, DAF, Scania, Man, Renault.

Din automobilele produse în CSI se utilizează automobilelor din Misk: Maz, care corensund cerințelor pentru traficurile internaționale. Mărcile predominate ale semiremorcelor de importsunt: Traylor, Trwolf, Kogel. Acest parc rulant satisface cerințele impuse de transportările internaționale din punct de vedere a siguranței tehnice, asigurării păstrării încărcăturii transportate, ecologiei. Cu scopul de a menține starea tehnică a parcului rulant de import, a fost create depozite de tip consignație pentru piesele de schimb a automobilelor “Mercede Benz”, “Volvo”, “Iveco” și pentru semiremorci de import.

În iulie 1993 sovtransavto devine societate pe acțiuni de tip închis ca rezultat al transformării Cncernului Economic Străin. Fondatorii acestei companii sunt întreprinderile de frunte de transport, multe din care sunt societăți pe acțiuni de tip deschis. Acestea sunt: S.A. “Sovtransavto-Expres” S.A. “Sovtransavto-Breansc”, S.A. sovtransavto-expediția”, Vilmis Motor Transport enterprise nr.1, Internațional Road Transport enerprise Sovavto-Bacu, Internațional enterprise Sovtransavto Termez, Internațional enterprise Sovtransavto Chișinău.

Întreprinderea de transport auto al traficului autointernațional de stat “Sovtransavto-Chișinău” a fost creată în baza ordinului Ministerului Transportului auto a Federației Ruse din 19.01.1981.
Ca fondatori sunt considerați:

1. Concernul comercial extern Sovtransavto care deține 51 % din acțiuni ale capitalului statutar.
2. Comitetul de stat a federației Ruse pentru dirijarea patrimoniului de stat care deține 49% din acțiuni ale capitalului statutar.

Din decembrie 1994 odată cu cele 14 întreprinderi surori din noile state independente, Sovtransavto – Chișinău a devenit co-inițiator a concernului comercial extern Sovtransavto, astăzi înregistrată ca societate pe acțiuini de tip închis Softransavto. Din decembrie1995 este înregistrată ca societate pe acțiuni de tip deschis Sovtransavto-Chișinău.

Întreprinderea reprezintă o persoană juridică independentă și are conturi de plată, inclusiv cont valutar, în banca națională a RM. Întreprinderea este membră a sociației internaționale a transportatorilor auto a Federației Ruse și a AITA RM. Întreprinderea se specializează pe traficuri auto internaționale li expedierea încărcăturilor și posedă (la 01.01.2000): 104 autotrenuri inclusiv 89 unități Mercedes Benz, 14 un. Iveco 260, 36 T, un automobil Maz 64229. Ea posedă stații moderne de reparație pentru deservirea și reparația mijloacelor de transport proprii, cît și a parcului rulant de tranzit a sistemului Sovtransavto.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.