Plantele medicinale

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 8.61

nivel: Facultate

Prin infuzii și decocturi se pierd o serie de principii active și toate enzimele în schimb prin tincturi acestea vor rămâne intacte și vor acționa mai eficient.

Există însă situații în care cea mai mică cantitate de alcool care se administrează în tratament este foarte nocivă (afecțiunile ficatului, pancreasului, etc) și atunci se va face o tinctură triplă care este mult mai concen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plantele medicinale

Prin infuzii și decocturi se pierd o serie de principii active și toate enzimele în schimb prin tincturi acestea vor rămâne intacte și vor acționa mai eficient.

Există însă situații în care cea mai mică cantitate de alcool care se administrează în tratament este foarte nocivă (afecțiunile ficatului, pancreasului, etc) și atunci se va face o tinctură triplă care este mult mai concentrată în principii active decât o tinctură simplă.

De asemenea se vor face din 5-7 plante pentru ca prin însumarea principiilor active să fie mai eficientă. Care vor fi însă plantele care sunt cele mai indicate în fiecare caz în parte depinde de ce plante se pot face rost, de tipul afecțiunii și de multe alte considerente. Sunt doar câteva din cele care este bine să fie cunoscut de cei care folosesc plantele medicinale în tratament.

Se mai poate folosi și praful din plante în toate cazurile. Acesta va fi făcut din plante uscate care se vor măcina cu râșnița de cafea și apoi se cern pentru a îndepărta părțile care nu s-au mărunțit bine. Se pune apoi un vârf de cuțit sau chiar o linguriță sub limbă unde se va îmbiba cu salivă și intră apoi cu ajutorul glandelor din gură în organism mai rapid, apoi se vor înghiți cu apă. Este unul dintre cele mai eficiente mijloace de administrare.

Tinctura triplă se face din 1 parte plantă și 5 părți alcool de 70 grade. Se ține timp de 15 zile apoi se strecoară. Este bine să se facă din fiecare plantă separat. Se va pune la prima tinctură de exemplu 250 ml plantă și 1250 ml alcool la 70 grade. După aceia tinctura astfel obținută se va pune din nou cu alte 50 g plante obținându-se tinctura dublă (aproximativ 50 ml- în funcție de cât absorb plantele, pentru că nu toate absorb aceiași cantitate de lichid) care după strecurare se va pune cu alte plante în aceleași proporții, dar de această dată se va complecta cu apă distilată pentru că anumite plante au anumite principii active care se elimină la o cantitate mai mică de alcool.

Fiecare etapă presupune însă un timp de 15 zile pentru că în gospodărie nu există posibilități de percolare sau alte metode de a grăbi prepararea și atunci este nevoie să se folosească timpul adică fiecare etapă presupune 15 zile. De asemenea este bine să se lase timp de 6 zile la decantare. Ceea ce se va obține acum se va complecta cu apă fiartă și răcită la 250 ml lichid care se va pune peste 50 g plantă. Se agită pe toată perioada foarte des (în afară de perioadele de decantare). Este un concentrat (tinctură triplă) care este mult mai eficient decât tinctura simplă prin faptul că aceasta conține de 7 ori mai multe principii active decât tinctura simplă și este deci mult mai eficientă.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.