Plante si remedii populare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.78

nivel: Liceu

IMPORTANT: Daca urmati un tratament medicamentos sau daca aveti probleme de ordin medical, este bine sa consultati un medic nutritionist care cunoaste efectele reciproce manifestate intre plante si medicamente, precum si orice potentiale efecte secundare (autorul se refera in special la plante specifice florei americane, unele inrudite cu cele europene, totusi diferite; pentru o mai exacta abordar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plante si remedii populare

IMPORTANT: Daca urmati un tratament medicamentos sau daca aveti probleme de ordin medical, este bine sa consultati un medic nutritionist care cunoaste efectele reciproce manifestate intre plante si medicamente, precum si orice potentiale efecte secundare (autorul se refera in special la plante specifice florei americane, unele inrudite cu cele europene, totusi diferite; pentru o mai exacta abordare e recomandabila consultarea lucrarilor de fitoterapie romanesti sau europene - n.e.).

Folosit sub forma de prisnite sau cataplasme, busuiocul poate extrage otravurile din piele. Este utilizat in mod frecvent pentru a atenua durerile Pricinuite de intepaturile albinelor, precum si pentru a grabi "coacerea" cosurilor ascunse sub piele.Protejeaza celulele sanatoase impotriva atacurilor bacteriene prin stimularea activitatii sistemului imunitar si a limfocitelor T in particular ^lulele care ataca agentii patogeni).

Radacina acestei plante se utilizeaza indeosebi pentru a calma durerile artritice. De asemenea, este un ingredient folosit la prepararea alifiilor antimicotice.Cantitati mici de extract fluid din aceasta radacina, amestecate intr-o ceasca de apa calda, au dat rezultate bune in calmarea durerilor, in stari febrile, inflamatii ale stomacului si palpitatii.ATENTIE: Omagul este una din putinele plante care pot determina efecte secundare periculoase, si anume stop cardiac.
109. ALOE

Planta contine o substanta numita Aloe Vera Gel care ajuta la vindecarea ranilor -- un amestec de agenti antibiotici, astringenti si anticoagulanti. Administrata intern, are proprietati laxative usoare. Cate o lingura de gel la intervale regulate, preferabil pe stomacul gol, poate ajuta in tratamentul ulcerului gastric (pana la jumatate de litru zilnic). Extern, Aloe Vera Gel are numeroase utilizari:

Actioneaza ca un cicatrizant imediat si eficient, ajutand in tratamentul arsurilor, intepaturilor de insecte si al iritatiilor cu toxicodendron (otetar otravitor). Rupeti o frunza si aplicati-o pe locul ranit sau imbibati o bucata de pansament in Aloe Vera Gel si bandajati zona.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.