Planificarea unei campanii de web marketing -obiective si resurse

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Campaniile de web marketing cele mai eficiente au la baza fisiere de contacte clienti de tip opt-in. Colectarea informatiilor se realizeaza pe baza voluntariatului vizitatorilor unui website, in functie de criterii de segmentare precum: adresa de contact on-line, varsta, sex, ocupatie, venit, centre de interes, etc. Datorita dezvoltarii spectaculoase a serviciilor de alerta prin SMS, devine utila [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planificarea unei campanii de web marketing -obiective si resurse

Campaniile de web marketing cele mai eficiente au la baza fisiere de contacte clienti de tip opt-in. Colectarea informatiilor se realizeaza pe baza voluntariatului vizitatorilor unui website, in functie de criterii de segmentare precum: adresa de contact on-line, varsta, sex, ocupatie, venit, centre de interes, etc. Datorita dezvoltarii spectaculoase a serviciilor de alerta prin SMS, devine utila inregistrarea numerelor de telefon mobil ale prospectilor.
Inainte de a implementa metodele de calificare a bazei de date, o firma trebuie sa identifice tinta pe care doreste sa o atinga si sa determine criteriile de segmentare.

Pana sa fie transformat in client, un vizitator al unui website trebuie sedus; in acest sens, primul mesaj pe care il va primi trebuie sa fie personalizat, sa-i propuna un serviciu adecvat prferintelor si nevoilor sale si sa nu se axeze doar pe o simpla propunere de cumparare, cum e in cazul ofertelor traditionale ale marketingului direct.
Fidelizarea inseamna mai mult decat a oferi clientilor un card, un cupon de reducere pentru achizitii on-line sau un cadou pentru subscrierea la unewsletter. Fidelizarea este un program complex de comunicare cu clientii si are ca principal pilon valoarea de viata a unui client.

Intr-un recent studiu realizat de Jupiter Research pe un esantion reprezentativ de firme care utilizeaza Internetul ca suport al activitatilor de marketing, 41% dintre acestea afirma ca principalul obiectiv pe care il urmaresc este fidelizarea clientilor, in timp ce doar 26% plaseaza pe prima pozitie atragerea de noi clienti prin intermediul website-urilor lor comerciale. Motivul este simplu: costurile generate de fidelizarea clientilor sunt de la 5 la 15 ori mai scazute decat cele determinate de atragerea de noi clienti. In plus, pierderea clientilor datorita nemultumirilor lor sale fata de serviciile care le sunt oferite poate avea efecte majore, deoarece Internetul este un mediu propice marketingului viral.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.