Planificarea afacerii

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.17

nivel: Facultate

Descrierea afacerii are urmatoarele functiuni:

- defineste clar scopul si conceptul afacerii;
- descrie istoria si dezvoltarea afacerii;
- include descrierea experientei trecute si a succeselor fondatorilor afacerii.

Sectiunea din planul de afaceri care se ocupa de descrierea afacerii trebuie sa includa urmatoarele informatii:
- Istoric - Cind s-a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planificarea afacerii

Descrierea afacerii are urmatoarele functiuni:

- defineste clar scopul si conceptul afacerii;
- descrie istoria si dezvoltarea afacerii;
- include descrierea experientei trecute si a succeselor fondatorilor afacerii.

Sectiunea din planul de afaceri care se ocupa de descrierea afacerii trebuie sa includa urmatoarele informatii:
- Istoric - Cind s-a infiintat compania? Cine au fost fondatorii? Ce i-a motivat sa o infiinteze? Ce produse sau servicii au fost oferite in trecut?

- Scop - De ce exista afacerea? Ce face ea? Descrierea scopului atit din punctul de vedere al clientilor, cit si al companiei.

- Progrese la zi - Ce a realizat afacerea pina acum? Sunt definite produsele? Sunt identificati potentialii clienti? Au fost definite procesele de marketing si de productie? Citi bani s-au adunat? Au fost identificate persoanele-cheie pentru condu
cere? Au fost localizate sursele pentru materii prime si materiale?

- Tipul de organizatie (corporatie, parteneriat, unic actionar) - Care este structura afacerii? Este organizata functional, in functie de clienti, dupa produse sau dupa localizarea geografica? Structura organizatiei este centralizata sau descentralizata?

- Localizarea - Care este localizarea prezenta si capacitatile de productie curente ? Ce localizari sunt planificate pentru viitorul apropiat? Care sunt planurile de extindere in locatii noi?

- Forma de proprietate si drepturile de proprietate - Ce marci inregistrate, patente, drepturi de autor etc. detine compania? Sunt de asteptat si altele? Cit sunt de importante pentru afacere ?

Produsele
In unele cazuri, aceeasi nevoie a clientului poate fi satisfacuta fie de un produs, fie de un serviciu. Atunci cind vom folosi termenul "produs" ne vom referi la un produs sau la un serviciu, dupa cum este cazul. Daca o companie are mai multe produse, fiecare dintre acestea trebuie descris separat.

Daca exista mai multe produse, ele ar trebui clasificate in grupe de produse si apoi este necesar sa fie descris fiecare grup. in unele cazuri poate deveni necesara descrierea anumitor aspecte specifice ale unor produse, separat de grupul din care fac parte.

Scopul acestei sectiuni consta in descrierea cu precizie a produselor sau a serviciilor care vor fi realizate. Astfel:
- Descrierea produsului trebuie sa fie facuta in termini uzuali si nu in termini tehnici
- Daca un produs urmeaza a fi dezvoltat, trebuie inclusi in descriere timpul necesar pentru finalizarea proiectului si factorii de influienta.
Sectiunea "Produsele" ar trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari, in masura in care stea se refera la produsele care urmeaza a fi realizate:
Care sunt planurile si conceptele de dezvoltare a noilor produse?

Care sunt caracteristicile unice ale produsului, care il vor face dorit de clienti? Care este nivelul actual al cercetarii si dezvoltarii? Ce proiecte alternative au fost luate in considerare pentru produs? De ce nu s-au ales acelea?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.