Planificarea activitatii antreprenoriale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.87

nivel: Facultate

In secolele XIX - XX, deseori antreprenorii se echivalau cu managerii intreprinderilor. Numai in a doua jumatate a sec. XX s-a stabilit notiunea de antreprenoriat ca inovatie. Antreprenorul se considera un propagandist al ideilor noi, incepind cu proiectarea unei marfi noi si terminind cu formarea unei structuri organizatorice noi. Astfel, A. Gariman a fost reformatorul caii ferate din S.U.A., J. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planificarea activitatii antreprenoriale

In secolele XIX - XX, deseori antreprenorii se echivalau cu managerii intreprinderilor. Numai in a doua jumatate a sec. XX s-a stabilit notiunea de antreprenoriat ca inovatie. Antreprenorul se considera un propagandist al ideilor noi, incepind cu proiectarea unei marfi noi si terminind cu formarea unei structuri organizatorice noi. Astfel, A. Gariman a fost reformatorul caii ferate din S.U.A., J. Morgan - reorganizatorul industriei americane.

Istoria antreprenoriatului in Republica Moldova este legata cu eliminarea antreprenoriatului din viata economica.Pina in anii '80, in Moldova functiona sistemul administrativ de conducere. Conform acestuia, antreprenoriatul practic a fost scos din sectorul economic si a devenit un element al " pietei negre ".Reformele economice din anii '90 in Moldova au adus la schimbari esentiale in mentalitatea oamenilor privind proprietatea particulara, concurenta si antreprenoriatul.

Actualmente, antreprenoriatul este recunoscut de toate organele de resort si se dezvolta conform legislatiei R.M. Activitatea de antreprenoriat este considerata, in prezent, un factor primordial in dezvoltarea economiei de piata a republicii.Antreprenoriatul poate fi considerat un proces tehnologic, cuprinzind urmatoarele etape:

elaborarea ideilor si estimarea posibilitatilor de realizare a lor, prevede importanta reala si potentiala a ideii, estimarea riscului si prognozarea posibilitatilor de realizare a ideii privind primirea unui beneficiu, stabilirea nivelului de corespundere a ideii cunostintelor si scopului ales, compararea productiei la intreprinderea formata cu productia concurentilor;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.