Planificare si elemente de management strategic

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

De exemplu, misiunea firmei Ford Motor Company este: "Suntem o familie mondiala cu o extraordinara mostenire, angajata cu toata pasiunea sa ofere mobilitatea individuala oamenilor din intreaga lume"
Obiectivele Obiectivele vor face referire, pe de o parte, la pozitia externa a firmei, specificand pozitia concurentiala pe care vizeaza s-o obtina, iar pe de alta, la aspectele interne, preciza[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Planificare si elemente de management strategic

De exemplu, misiunea firmei Ford Motor Company este: "Suntem o familie mondiala cu o extraordinara mostenire, angajata cu toata pasiunea sa ofere mobilitatea individuala oamenilor din intreaga lume"
Obiectivele Obiectivele vor face referire, pe de o parte, la pozitia externa a firmei, specificand pozitia concurentiala pe care vizeaza s-o obtina, iar pe de alta, la aspectele interne, precizand tintele de performanta si rezultatele financiare pe care managementul doreste sa le atinga in urmarirea misiunii.

Cele mai des intalnite obiective fac referire la: cota pe piata, cresterea veniturilor si/sau castigurilor, rentabilitatea investitiilor, capabilitatea tehnologica, recunoasterea ca leader pe piata, puterea concurentiala, puterea financiara, reputatia in fata clientilor, gradul de diversificare al productiei si/sau afacerii.
Trebuie stabilite atat obiective pe termen lung cat si obiective agregate si derivate pe termen scurt. Obiectivele pe termen lung mentin atentia managementului asupra ceea ce trebuie facut in prezent, pentru a putea obtine rezultatele dorite in viitor, in timp ce obiectivele pe termen scurt indica viteza si forta pe care managementul cauta sa le mentina.

Actiunile ce trebuie urmate, denumite strategii, sunt reprezentate de modalitatile de actiune prin care managementul considera ca pot fi realizate obiectivele.Exista: strategii la nivel de afacere si strategii la nivel de corporatie (firma).Strategiile la nivel de afacere cuprind actiunile ce trebuie urmate pentru a atinge obiectivele referitoare la modul in care organizatia sa concureze in acel domeniu de activitate (ramura). Exista trei tipuri generice de strategii la nivel de afacere:

Strategia celui mai mic cost, urmareste crearea avantajului concurential prin realizarea unor costuri mici de fabricatie, creand astfel posibilitatea de oferire de produse/servicii la cel mai mic pret.
Strategia costului mic presupune orientarea prioritara a tuturor eforturilor firmei spre minimizarea costurilor totale. Acestea includ costurile de productie, de conceptie, de marketing, si cele administrative. Aceste strategii se bazeaza pe idea ca intreprinderea cea mai competitiva are cele mai mici costuri, si deci, avantajul concurential este creat prin minimizarea costurilor.

A avea o pozitie de leader ca producator cu cost mic, inseamna a depasi concurentii in ceea ce priveste: detinerea celei mai eficiente intreprinderi ca marime, implementarea progreselor tehnologice legate de reducerea costurilor, castigarea cotei de piata si de vanzari necesare valorificarii efectelor curbelor de invatare si de experienta, mentinerea sub un control riguros a costurilor administrative si a altor costuri fixe, si limitarea costurilor in activitati ca cercetare-dezvoltare, reclama, service si desfacere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.