Plan de pozitionare a unui produs alimentar

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.92

nivel: Facultate

Exista o gama larga de produse care constituie in mod indirect concurenta cu Salitos datorita pozitionarii lor. Conform lucrarii lui Virgil Balaure , Marketing, editia a doua, termenul de pozitionare cunoaste trei acceptiuni: prima se refera la merchandisingul de la locul vanzarii care face accesibil produsul la consumator; a doua se refera la segmentul tinta de consumatori caruia produsul i se ad[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de pozitionare a unui produs alimentar

Exista o gama larga de produse care constituie in mod indirect concurenta cu Salitos datorita pozitionarii lor. Conform lucrarii lui Virgil Balaure , Marketing, editia a doua, termenul de pozitionare cunoaste trei acceptiuni: prima se refera la merchandisingul de la locul vanzarii care face accesibil produsul la consumator; a doua se refera la segmentul tinta de consumatori caruia produsul i se adreseaza si nu in ultimul rand, la categoria de produse in care se incadreaza in functie de calitatea si standardele acestuia.

Chiar daca unele produse sunt pe pozitie de concurenta , deseori acestea se asociaza in pachete promotionale de tipul "2 la pret de 1", "3+1 gratis", "cumperi 1 si platesti a doua la jumatate de pret", sau cel mai des intalnit, "2 produse X + 1 produs Y (dintr-o categorie diferita)". Salitos nu se foloseste de aceste tehnici promotionale intrucat natura sa nu ii permite acest lucru si datorita pozitiei distincte pe care isi propune sa o atinga pe segment-tinta bine definit, lucru care ii ofera autenticitate produsului.

Exista un numar impresionant de produse diferite pe piata bauturilor alcoolice care intra in concurenta indirecta cu Salitos datorita pozitionarii similare.bauturi ready-to-drink: Bacardi Breezer, Smirnoff Ice, Blavod - Black Vodka, Campari Mix si Gordon Spice.Bacardi este o companie producatoare de bauturi alcoolice, cu sediul in Bermude . Compania produce marca de rom Bacardi, whiskey-ul Dewar, gin Bombay Sapphire, vermut Martini, vinul spumant Martini Asti si bauturile ready-to-drink Bacardi Breezer, Bacardi Breezer Twist, Kalyr si Bacardi & Cola.

De asemenea mai detine marcile William Lawson's, Eristoff, Grey Goose, Camino Real si Otard.In anul 1993 Bacardi a preluat compania concurenta Martini & Rossi. Dupa aceasta, Bacardi a continuat sa se diverisifice, achizitionand marca de whisky Dewar's si ginul Bombay Sapphire in 1998.
Smirnoff Ice este o bautura delicios de racoritoare, cu aroma de citrice la baza careia se afla vodca numarul unu in lume - Smirnoff.

Brandul de origine britanica este detinut si produs de compania Diego. Desi fondata in Moscova ca o simpla distilerie de vodka, brandul s-a extins in 130 de tari datorita productiei de vodka cu diferite arome si a bauturilor din malt.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.