Plan de ordine si siguranta publica

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.75

nivel: Facultate

In Targoviste sunt create conditiile de aparitie a cetii, datorita numeroaselor nuclee de condensare aflate in suspensie, la o umiditate a aerului mai mica de 100%, numarul zilelor cu ceata "de advectie" fiind aproape dublu fata de regiunile invecinate (50-55 zile). Se remarca o frecventa mai mare a cetii in lunile octombrie-februarie. Platforma industriala a orasului, care emana in atmosfera pulb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de ordine si siguranta publica

In Targoviste sunt create conditiile de aparitie a cetii, datorita numeroaselor nuclee de condensare aflate in suspensie, la o umiditate a aerului mai mica de 100%, numarul zilelor cu ceata "de advectie" fiind aproape dublu fata de regiunile invecinate (50-55 zile). Se remarca o frecventa mai mare a cetii in lunile octombrie-februarie. Platforma industriala a orasului, care emana in atmosfera pulberi sau noxe poluante, determina o vizibilitate mai redusa, favorizand aparitia ceturilor de radiatii in diminetile cu cer senin, nebulozitatea crescand artificial din cauza poluarii cu cel putin 1/10 fata de zonele invecinate.

Numarul zilelor cu polei este in medie de 4-5 zile, exceptia producandu-se in anul 1963, cand au existat 12 zile cu acest fenomen climatic.Iarna, pe timp cetos si vantos (sub 5 m/s), apare chiciura in cazul advectiei aerului umed si in conditiile racirilor radiative nocturne, in medie 2-3 zile, dar in anii 1942,1954 si 1963, numarul zilelor cu chiciura a ajuns la 20. Brumele de toamna, dar mai ales cele de primavara, apar pe fondul temperaturilor negative, a umezelii relative apropiata de saturatie, a micsorarii turbulente a aerului, dar si a altor cauze fizico-geografice locale si provoaca importante pagube culturilor legumicole si livezilor de pomi fructiferi, dar fara a afecta circuitul biologic al culturilor agricole.

Cele mai timpurii brume se incadreaza in a doua decada a lunii aprilie, intervalul fiind de 140-150 zile pana la cele de toamna.
In zona Targoviste se inregistreaza 3 luni reci si umede (I,II si XII) si 4 luni aride (III, VIII, X si XI), celelalte fiind moderate. In concluzie, potentialul climatic la Targovistei, in ansamblu, este moderat, fara contraste termice pronuntate, cu fenomene climatice - ceata, bruma, oraje - mai putin intense si frecvente, durata de stralucire a soarelui fiind satisfacatoare, iar vitezele reduse ale vantului caracterizandu-se prin predominarea calmului atmosferic.

I.1.4 Retele hidrografice Municipiul Targoviste este strabatut de raul Ialomita de la nord-vest spre sud-est, pe o distanta de 18 km, raul delimitand vatra orasului spre est. Inca de la intrarea sa in oras, raul curge pe sub terasa inalta si rapoasa a malului drept, supusa eroziunii laterale, dar dupa 500 m, albia minora se abate spre est. Prima terasa a fost amenajata din vechime pentru irigat si pentru culturile de legume, largindu-se treptat, spre sud, pana la 600-700 m. Terasa de pe malul stang se inclina usor pana la piciorul Dealului, avand o largime de cca. 2 km.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.