Plan de marketing sala de fitness

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.36

nivel: Facultate

Afacerea pe care vrem sa o initiem consta in deschidera unei sali de fitness in orasul Mangalia.Am hotarat sa punem bazele unei afaceri proprii pentru ca, folosindu-ne intr-un mod inteligent resursele materiale si intelectuale, vom reusi sa ajungem la succesul financiar dorit mai repede pe cont propriu decat ca angajati ai unei firme.

Succesul pentru noi reprezinta o afacere prospe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de marketing sala de fitness

Afacerea pe care vrem sa o initiem consta in deschidera unei sali de fitness in orasul Mangalia.Am hotarat sa punem bazele unei afaceri proprii pentru ca, folosindu-ne intr-un mod inteligent resursele materiale si intelectuale, vom reusi sa ajungem la succesul financiar dorit mai repede pe cont propriu decat ca angajati ai unei firme.

Succesul pentru noi reprezinta o afacere prospera, capabila sa ne asigure o stare materiala foarte buna, pentru ca in viitor sa putem oferi famililor noastre o viata fara lipsuri. De asemenea alegem sa ne incepem o afacere pentru a avea putere de decizie si dreptul la libera initiativa.

Am lucrat timp de 4 ani in cadrul unei sali de fitness ca antrenoare de aerobic iar sotul ca instructor fitness si scopul nostru este si va fi sa ne ajutam clientii sa se mentina in forma, sa aiba moralul ridicat si sa se bucure de ore de relaxare la sala noastra de fitness. Ne-am asociat cu un prieten care detine o cladire cu etaj(aici va fi punctul de lucru al firmei) in zona cartierelor rezidentiale Dobrogea din Mangalia si am decis sa infiintam firma "ELLA FITNESS" si sa deschidem o sala de fitness in aceasta zona.

Obiectul de activitate potrivit prevederilor din statut este: prestari servicii in domeniul gimnasticii de intretinere. Firma va fi condusa de proprietari care au rolurile: manager economic - Felea Mihaela, manager de marketing - Felea Liviu, manager general - Damian Andrei. Firma va avea angajati un numar de 6 persoane.Scopul nostru va fi sa ne mentinem clientii multumiti de serviciile oferite astfel incat acestia sa revina si alta data cu placere.

2. SITUATIA ACTUALA
In zona Dobrogea I si II din Mangalia sunt construite doua cartiere rezidentiale, precum si 4 blocuri ANL. Zona fiind situata la iesirea din oras populatia zonei are acces mai greu la salile de fitness din Mangalia .

Firma noastra va oferii consumatorilor servicii de cea mai buna calitate din domeniul intretinerii fizice. Afacerea va fi finantata integral cu bani proprii, astfel ca nu ne vom confrunta cu datoriile la banca sau cu probleme din cauza creditorilor. Acesti banii vor fi obtinuti prin vanzarea unor proprietati personale. Suma cu care vom porni acesta afacere este de 45.000 euro.

Cladirea detinuta de asociatul nostru are la parter un mini-market iar la etaj va fi amenajata sala de fitness. Suprafata spatiului este de 300 mp(50 mp pentru aerobic, 50 mp pentru cardio, 100 mp fitness si culturism, plus spatii pentru vestiare, receptie, bar), suficient pentru ca 100 de clienti sa poat lucra simultan.

In sala ,pentru podea vom folosi o mocheta lavabila pentru trafic intens . Langa aparatele pentru cardio vor fi cele pentru exercitii care pot fi efectuate si de catre femei, iar aparatele pentru lucrul cu greutati mari, precum si cele utilizate cu precadere de catre barbati vor fi grupate pe o alta latura a salii.

Clientii vor avea siguranta in ceea ce priveste lucrurile personale lasate la vestiar, apa calda la dusuri in permanenta, igienizarea tapiteriei aparatelor se va face zilnic, aer conditionat. Oglinzile vor fi pozitionate la intervale regulate, pe pereti si aparatele vor fi amplasate in asa fel incat sa permita socializare, insa fara ca un client sa invadeze spatiul personal al altuia. Angajatii vor fi alesi dintre cei mai bine pregatiti in domeniu, iar sala va fi modern utilata si va avea aparate echipate cu cronometru si aparate de masurat caloriile pierdute.

Clientii - Serviciile noastre se adreseaza unei game largi de tipuri de consumatori. Clientii provin din diferite medii sociale si au varste cuprinse intre 10 si 60 de ani. Oricine doreste sa aiba un corp bine intretinut sau pur si simplu doreste sa se relaxeze intr-un mod placut si util poate fi un potential client al salii noastre. In general consumatorul tipic al salii poate fi o persoana care are un complex creat de kilogramele in plus sau care necesita gimnastica speciala.

Consumatorii care vor apela la serviciile noastre fie locuiesc aproape de sediul firmei, fie trec pe langa acesta cand merg la serviciu, fie locuiesc mai departe dar aleg sala noastra pentru calitatea serviciilor. Intrucat zona careia ne adresam cu precadere este relativ mica, distanta pe care o vor parcurge consumatorii, pentru a beneficia de serviciile noastre, nu va fi mare.

Presupunem ca circa 80% din clienti vor fi cei care locuiesc in zonele Dobrogea I si II . Clientii vor fi in majoritate tineri pana in 35 de ani, dar exista si numeroase persoane de varsta a doua sau chiar a treia care apeleaza la asemenea servicii, ponderea acestora din urma crescand semnificativ in orele de dupa-amiaza si seara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.