Plan de marketing lansare produse apicole

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 7.23

nivel: Facultate

Piata internationala a fost invadata de produse apicole mult mai ieftine, provenite din China si Argentina, doua state care, datorita climei, produc miere de albine pe o perioada de sase luni, dublu fata de perioada de productie din Romania. Aceste state ne depasesc cu mult si la numarul de stupi.

Competitorii nostrii sunt firme similare din China si Argentina ,care incearca sa sat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de marketing lansare produse apicole

Piata internationala a fost invadata de produse apicole mult mai ieftine, provenite din China si Argentina, doua state care, datorita climei, produc miere de albine pe o perioada de sase luni, dublu fata de perioada de productie din Romania. Aceste state ne depasesc cu mult si la numarul de stupi.

Competitorii nostrii sunt firme similare din China si Argentina ,care incearca sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor. Desi mai slab calitativa, mierea provenind din tari precum China, Argentina are avantajul pretului scazut - numai 700-800 de euro pe tona, in conditiile in care mierea poliflora romaneasca se vinde cu 1.350 de euro pe tona, iar cea de salcam, superioara calitativ, cu 1.900 sau chiar 2.000 de euro.

Principalul concurent este compania Secom din China. Secom este activa pe piata de circa 9 ani. Pe langa tipurile de miere cunoscute(tei, salcam, poliflora), gama lor de produse contine si sortimente specifice zonelor din China - miere cu ginseng, miere de crizanteme salbatice, de trandafiri. Aceasta companie detine in prezent cam 1/3 din piata apicola asiatica, un mare atuu fiind pretul scazut.

Totusi , un mare minus ar fi calitatea produselor care nu este controlata si nici atestata in laboratoare. Din studiile intreprinse se concluzioneaza ca produsele apicole chinezesti sunt ieftine si de proasta calitate.Al doilea mare concurent ar fi compania Miel de Monte din Argentina. Argentina se afla printre cei mai mari producatori mondiali de miere.

Proaspat intrata pe piata asiatica, aproximativ 2 ani, Miel de Monte a reusit sa se impuna pe piata. Ca si cei din China, compania comercializeza tipuri de miere specifice florei argentiniene - miere de trandafiri , portocale, eucalipt, avocado, alun, mango .Facand o caracteristica a acestor marfuri putem spune ca sunt de o calitate inferioara celor autohtone(flora specifica din China si Argentina nu este una tocmai potrivita producerii la scara larga de miere de buna calitate).

Insa ca pret sunt mai avantajoase ceea ce determina consumatorul sa le procure.Compania noastra S.C."Nicol"SRL vrea sa penetreze piata asiatica cu produse de inalta clasa. Produsele noastre au reusit sa indeplineasca toate standardele europene de calitate, eliminandu-se din loturile de export cantitatile care contin reziduuri de antibiotice, de aceea mierea noastra este apreciata in tarile vest-europene pentru calitatea sa superioara si este folosita pentru cupajare (amestec) cu cea chinezeasca sau din alte tari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.