Plan de marketing - deschiderea unui magazin

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.65

nivel: Facultate

Orasul este in continua dezvoltare datorita sustinerii companiilor reprezentative ale municipiului cu pondere insemnata in economia acestuia . Alro S.A.( una dintre companiile din Top10 in Romania), Alprom S.A(prelucreaza aluminiu, produce laminate plate), grupul italian Pirelli(fabrica de anvelope), Electrocarbon S.A.( produse carbografitice), Prysmian Slatina(productia de cabluri electrice), fab[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de marketing - deschiderea unui magazin

Orasul este in continua dezvoltare datorita sustinerii companiilor reprezentative ale municipiului cu pondere insemnata in economia acestuia . Alro S.A.( una dintre companiile din Top10 in Romania), Alprom S.A(prelucreaza aluminiu, produce laminate plate), grupul italian Pirelli(fabrica de anvelope), Electrocarbon S.A.( produse carbografitice), Prysmian Slatina(productia de cabluri electrice), fabricile mici si mijlocii precum : Benteler (investitie germana), Minatex, Partener Prompt, Litestructures (investitie britanica), Aluta, Oltina, Italian Leather Sofa, etc. sunt cateva din firmele care asigura locuri de munca directe pentru locuitorii orasului si sustinere pentru membri familiilor celor angajati.

Fiind in plina dezvoltare, orasul prezinta cateva carente, in special in privinta comertului cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare . In Slatina sunt foarte putine magazine de haine si toata lumea "se plange" de acest lucru.
Din dorinta de a avea o afacere proprie, impreuna cu sora mea am considerat o oportunitate acesta lacuna si am decis sa deschidem un magazin cu haine in apartamentul proprietate comuna. Ca urmare a acestei decizii vom infiinta firma Sc Andion Group Srl .

Numele magazinului va fi "LYRA FASHION" (Lidia si Ramona). Deoarece amandoua aveam un job, eu, Ramona(Senior Consultant in PR), am renuntat la jobul meu, iar Lidia(expert contabil) va continua sa lucreze pana cand afacerea va incepe sa se autofinanteze, si chiar mai mult, sa devina profitabila.Misiunea firmei este sa creeze o imagine pe piata prin care clientii sa stie ca astreptarile si nevoile lor vor fi indeplinite.

2)SITUATIA ACTUALA
Am facut un "studiu relativ" privind cererile clientilor in domeniul acesta si vor exact ce ne dorim noi safacem: produse de calitate la preturi mici, poate medii, personal amabil ( la noi e lipsa, iar pentru noi este chiar o prioritate sa ofere acest lucru), produse care sa fie la moda, produse pe care sa le poata asorta usor(un top la un pantalon+gentuta si pantoful potrivit), cabina de proba, in general magazinul sa fie aerisit, frumos amenajat , cochet.
La momentul actual, in oras, piata este mica si cererea destul de mare.

Tendintele sunt intr-o continua schimbare, iar target-ul fluctueaza odata cu ele. In moda ce era de inventat s-a cam inventat, acum toata lumea lucreaza la reinterpretarea si combinarea vechilor idei. De aceea clientii tinta sunt greu de definit in acest domeniu, pentru ca hainele sunt pentru toata lumea, in moda fiind greu sa vii cu ceva nou. Apartamentul proprietate comuna se afla in centrul orasului, este situat la parter si are 3 camere, 2 bai si balcon. Livingul, o baie si balconul vor fi transformate in magazin si magazie de depozitare.

In linii mari am stabilit categoriile de clienti carora se va adresa magazinul:
- tuturor parintilor cu copii intre 0-12 ani, indiferent de posibilitatile financiare;
- publicului feminin, de la 16 ani in sus;
- barbatilor in cautare de tinute sport dar si casual.

Factorii economici
Economia mondiala se afla intr-o perioada de recesiune. Acest lucru afecteaza negativ si economia Romaniei. Pe langa acest aspect in tara noastra nu exista o strategie nationala de dezvoltare fapt ce afecteaza si domeniul confectiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.