Plan de afaceri la SC Albina SRL

1x punct

categorie: Economie

nota: 8.91

nivel: Facultate

1.2 Obiect de activitate SC ALBINA SRL s-a autorizat pentru Cod CAEN 0126 Apicultura, dorind sa realizeze o activitate specializata in acest domeniu.
1.3 Date de identificare -denumire SC ALBINA SRL -adresa Secuieni, Neamt -cod unic de inregistrare :15247821 -cod CAEN 0126 Apicultura -nr. cont bancar RO85BRDE120SV01534381370 -banca : BRD SGS Roman
1.4 Resurse umane existente (categor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri la SC Albina SRL

1.2 Obiect de activitate SC ALBINA SRL s-a autorizat pentru Cod CAEN 0126 Apicultura, dorind sa realizeze o activitate specializata in acest domeniu.
1.3 Date de identificare -denumire SC ALBINA SRL -adresa Secuieni, Neamt -cod unic de inregistrare :15247821 -cod CAEN 0126 Apicultura -nr. cont bancar RO85BRDE120SV01534381370 -banca : BRD SGS Roman
1.4 Resurse umane existente (categorii, calificare, numar) Nu este cazul

1.5 Resurse funciare (terenuri agricole/baze furajere) animale (efective pe specii/rase si categorii), familii de albine (specii, numar), specii de acvacultura (pe categorii), mijloace de mecanizare (tractoare si masini agricole, utilaje si echipamente agricole, instalatii de irigat etc), constructii in ferma (adaposturi pentru animale, remize pentru masini si utilaje, spatii administrative etc), cu precizarea regimului proprietatii (in proprietate si/sau arenda/concesiune) Beneficiarul proiectului SC ALBINA SRL detine documente de proprietate pentru o suprafata de teren extravilan de 1 ha, amplasat in comuna Secuieni , judetul Neamt.

1.6 Situatie financiara si fiscala (datorii fiscale si/sau imprumuturi bancare in derulare - situatia privind respectarea al graficului de rambursare, la termen si/sau reesalonate etc) Beneficiarul nu are pierderi financiare (societate nou infiintata), nu are datorii sociale si fiscale si nici nu are obligatii catre institutii finantatoare

1.7 Proiecte de investitii similare realizate SC ALBINA SRL nu a desfasurat o activitate. A existat doar intentia de a demara o ferma apicola, fapt care a condus la achizitionarea unui pavilion transport stupi in 2006 si a unei autofurgonete Dacia 1,9 Diesel carosata pentru trasport marfuri, in 2008.

II. DATE GENERALE ALE INVESTITIEI PROPUSE
2.1. Denumirea investitiei
Denumirea proiectului propus este: "Achizitie stupi, familii de albine si dotarile aferente fermei apicole apartinand SC ALBINA SRL in localitatea Secuieni, judetul Neamt"
2.2. Amplasament investitie: Judet, Localitate, Strada, Nr. etc.

Localitate Secuieni, judetul Neamt
2.3. Descrierea succinta a investitiei (cu precizarea parametrilor tehnici si modul cum acesti parametrii se incadreaza in standardelor Uniunii Europene in domeniul protectiei mediului, sanitar-veterinar, , sanitar, pentru procesarea investitiilor si incadrarea in standardele nationale pentru alte investitii

Investitia consta in achizitionarea de 30 familii de albine, utilaj de baza (30 stupi) si o serie de echipamente si unelte de lucru necesare pentru productia de miere si polen, inclusiv echipament protectia muncii. Judetul Neamt este situat intr-o zona cu baza melifera bogata si variata ce nu este exploatata corespunzator in prezent.

Mentionam ca amplasarea stupinei, distantele fata de fermele zootehnice, drumurile publice, locuinte si toate cerintele necesare se incadreaza in standardele nationale de mediu si sanitar - veterinare, conform anexelor atasate.
2.4. Fundamentarea necesitatii si oportunitatii investitiei propuse

Necesitate:Investitia propusa ofera oportunitati de munca pentru persoanele din mediul rural, facilitandu-le posibilitatea de a obtine venituri alternative.Oportunitati: Flora melifera din judetul Neamt este bogata si variata, cuprinzand numeroase specii de plante cu valoare apicola ridicata. Aceasta, poate conduce la obtinerea unor recolte de miere ridicate si constante in timp. Aproape 1/3 din numarul total de specii de plante care traiesc in Romania se gaseste in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Numarul actual al familiilor de albine din judetul Neamt este mic fata de posibilitatile de valorificare existente.2.5. Daca prin proiect se asigura diversificarea productiei existente la data depunerii cererii de finantare (ca activitati si/sau produse), se va preciza modul de realizare.Fiind o investitie noua, reprezinta o diversificare fata de veniturile inregistrate pana in prezent.
2.6. Informatii privind cantitatea produselor, cota de piata si potentialii clienti

In urma exploatarii celor 30 de familii de albine se obtine ca produs principal mierea in cantitate medie de 900 kg si 72 kg polen, ca produs secundar. Prin practicarea inmultirii albinelor prin roirea artificiala se realizeaza un spor de efectiv de 100%, ceea ce permite in egala masura si vanzarea a 30 familii de albine anual.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.