Plan de afaceri SC Europa SRL

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

SC EUROPA pune accentul in primul rand pe rentabilitate si pe autonomie. Expansiunea societatii este oarecum dificil de realizat deoarece avand in vedere obiectul sau de activitate este oarecum greu sa se achizitioneze o alta unitate hoteliera, in cazul in care se efectueaza o expansiune pe orizontala. In cazul expansiunii pe verticala lucrurile sunt similare deoarece modernizarea unei unitati hot[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri SC Europa SRL

SC EUROPA pune accentul in primul rand pe rentabilitate si pe autonomie. Expansiunea societatii este oarecum dificil de realizat deoarece avand in vedere obiectul sau de activitate este oarecum greu sa se achizitioneze o alta unitate hoteliera, in cazul in care se efectueaza o expansiune pe orizontala. In cazul expansiunii pe verticala lucrurile sunt similare deoarece modernizarea unei unitati hoteliere este foarte greu de realizat si este foarte costisitoare. Totusi expansiunea nu este imposibil de realizat ci acesta este directia spre care se va indrepta societatea pe termen lung.

Expansiunea Sc. Europa Srl. se va face astfel : se va achizitiona cate o unitate hoteliera in fiecare dintre statiunile litoralului romanesc. Aceasta se va limita la litoralul romanesc. Nivelul maxim pe care il va atinge Sc. Europa Srl., unde se va opri expansiunea, de altfel, este cand aceasta va avea o cota de piata de aproximativ 80% pe plan local si aproximativ 70% la nivelul intregului litoral. Cota stabilita la nivel local este oarecum usor de atins deoarece concurenta este nu este mare. Nu acelasi lucru se poate spune despre cota stabilita la nivelul litoralului. Se va ajunge la cota de piata amintita peste aproximativ 10 ani; peste 10 ani soceitatea va detine 8 unitati hoteliere.

Cand se va ajunge la caracteristicile mentionate se va trece la strategia descentralizarii coordonate. Astfel fiecare unitate hoteliera va fi responsabila pentru propria activitate, va avea propriile metode de marketing insa se vor subordona firmei "mama".
Statisticile indica o polarizare a populatiei . 10 % au o situatie financiara foarte buna iar restul dispun de o situatie financiara normala. Ceea ce este foarte important este faptul ca acei 10 % au o putere financiara egala cu restul de 90 %. Unitatile hoteliere s-au adaptat acestor tendinte si s-au creat adevarate paradisuri sau statiuni luxoase.

Acest lucru nu s-a intamplat cu toate statiunile ci unele dintre ele au ramas neschimbate, ele suferind numai cateva mici modificari. Expansiunea societatii va avea in vedere aceste tendinte si majoritatea unitatilor ce se vor achizitiona vor avea un coeficient calitativ de 3,4,5 stele. Nu se va neglija nici cealalta categorie de populatie si se vor achozitioana 2,3 unitati hoteliere cu un coeficient calitativ inferior.Avand in vedere indicii demografici se poate observa o tendinta de imbatranire a populatiei.

Statisticile indica ca in anul 2025 trei oameni din 10 vor fi de varsta a treia. Acest lucru este benefic pentru aceasta ramura a industriei. Pe plan intern lucrurile sunt putin diferite. Se afirma acest lucru deoarece din acei 90% cu o putere financiara mica fac parte indeosebi persoanele de varsta a treia si tineri, ei avand venituri si nu isi pot permite o vacanta, oriunde ar fi ea. Pe plan european lucrurile stau similar. Se evidentiaza o imbatranire a populatiei care va continua sa se accentueze dar din punct de vedere financiar lucrurile sunt putin diferite deoarece veniturile persoanelor de varsta a treia sunt relativ mari si acestia isi pot permite o vacanta pe an .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.