Plan de afaceri SC Chimaltex

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Desi este o firma infiintata relativ recent, S.C. CHIMALTEX S.A. a atras multi parteneri din tara prin produse de calitate si conditii avantajoase de livrare.Astfel in decursul celor 8 ani de activitate, aceasta unitate cu profil chimic si-a diversificat si dezvoltat continuu programul de productie prin extinderea si imbunatatirea gamei sortimentale[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri SC Chimaltex

Desi este o firma infiintata relativ recent, S.C. CHIMALTEX S.A. a atras multi parteneri din tara prin produse de calitate si conditii avantajoase de livrare.Astfel in decursul celor 8 ani de activitate, aceasta unitate cu profil chimic si-a diversificat si dezvoltat continuu programul de productie prin extinderea si imbunatatirea gamei sortimentale.
Firma prezinta o buna adaptabilitate si mobilitate la modificarile ce intervin permanent in structura si volumul cererii pietei.

Cele mai importante produse fabricate de S.C. CHIMALTEX S.A. sunt in prezent vopselele in dispersie apoasa pentru constructii, lacuri acrilice pentru lemn diluabile cu apa, lacuri si vopsele pe baza de rasini sintetice diluabile cu solventi organici, vopsele de marcaj rutier diluabile cu apa, insonorizanti auto.

Investitiile considerabile in cercetare si dezvoltare pentru extinderea in aceste domenii de competenta joaca un rol important in asigurarea viitorului societatii .In acest sens exista un permanent interes de a veni in intampinarea nevoilor consumatorilor prin inovatie in cea mai rapida, mai eficienta si mai profitabila maniera posibila.Avand ca obligatie imbunatatirea calitatii vietii in comunitatea in care opereaza, una dintre preocuparile majore ale societatii dupa 1995 a fost orientarea spre politica de protejare a mediului inconjurator.

Astfel a cunoscut o dezvoltare continua sectorul de vopsele in dispersie apoasa pentru constructii alaturi de vopselele acrilice de marcaj rutier diluabile cu apa si de lacurile pentru protectia si inobilarea lemnului.
Problema actuala de baza a industriei de lacuri si vopsele este poluarea mediului. Daca pana in 1996 productia de lacuri si vopsele a S.C. CHIMALTEX S.A. era concentrata pe produsele pe baza de rasini sintetice si solventi organici, din 1996 societatea s-a orientat spre sortimentele care folosesc drept diluant apa.

In prezent dezvoltarea activitatii societatii este orientata in special catre produsele ecologice si catre tehnologiile moderne de protejare a mediului inconjurator (produsele de acoperire diluabile cu apa pentru constructii, lacurile de protectie diluabile cu apa pentru industria mobilei).
Marii producatori de vopsele din perioada de pana in 1989 aveau o piata stabila sigura si intr-o mare masura neconcurentiala.

Aceasta s-a diminuat dramatic odata cu avansarea reformei rezultand o situatie dificila pentru furnizorii traditionali. In paralel incepand din 1990 - 1991, intreprinzatorii particulari au inceput sa investeasca in firme mici producatoare, capabile de a se adapta rapid si eficient la situatia nou creata. S.C. CHIMALTEX S.A. face parte din aceasta categorie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.